郭富城

郭富城連場勁歌熱舞 瘋狂托眼鏡亦不失霸氣

早前《勁歌金曲》頒獎禮令唔少人失望,大卡士欠奉,後來叱咤頒獎禮上霆鋒驚喜現身加分不少,而今年踏入40週年的香港電台十大中文金曲,昨晚更邀請了郭富城、譚詠麟、陳奕迅等巨星嘉賓,舞台王者城城帶來連場勁歌熱舞,又唱又跳五分鐘氣都唔喘,唱〈唱這歌〉時更攞埋副黑超出來,不過搞咩要係咁托眼鏡先?

郭富城連場勁歌熱舞

郭富城昨晚驚喜現身《第40屆十大中文金曲-我和你音樂會》,著上型仔西裝帶來勁歌熱舞,唱出三首超經典快歌〈對你愛不完〉、〈狂野之城〉及〈唱這歌〉,又唱又跳五分鐘氣都唔喘,完全無話要咪嘴,舞王確係非同凡響!

52歲又如何,對郭富城嚟講都只係一個數字啫!

招牌托大腳,無得頂呀!

瘋狂托眼鏡亦不失霸氣

郭富城舞技當然不庸置疑,不過佢喺表演〈唱這歌〉時戴上黑超,之後見到佢企定定擺甫士托一托眼鏡、單手揸咪時又托一托,連勁歌熱舞途中都托一托,短短一首〈唱這歌〉,小編留意到城城托黑超托咗15次之多!唔通副超太鬆係咁跌?

不過舞王城城厲害之處,就係瘋狂托眼鏡都不失霸氣,完全無阻佢型爆咁跳舞!