20170110 cover 000

港女羅佩芝 拆解女朋友8句反話

好多男人都話同女朋友講嘢真係好辛苦,點解?因為九成女人都係口不對心,十句有八句都講緊反話,唉,真係好難捉摸呀!不過唔緊要,港女 羅佩芝 (Giann)化身「女朋友翻譯機」,為大家拆解女朋友最常講嘅8句說話。如果唔想再激嬲女朋友,就快啲睇吓點樣避開地雷啦!

 

圖片來源:Facebook 截圖

當女朋友同你講以下8句說話嘅時候,你識做啦!

1. 我對你冇feel呀!

答案:其實你真係好樣衰,所以咪冇feel囉。

Clip_2

2. 我唔想拍拖住呀!

答案:其實係唔想同你拍拖咋。

Clip_3

3. 你係一個好人嚟㗎。

答案:殘忍啲講句,即係你冇一忽吸引到佢。

Clip_5

4. 又去酒店?我好攰喎!

答案:成日去開房,當我係咩呀?

Clip_4

5. 你可唔可以唔好跟住我呀?

答案:其實想你追番佢。

Clip_12

6. 你做你嘅嘢啦,唔使理我㗎!

答案:如果你收線,你就完蛋了。

Clip_8

7. 呢件衫好似幾襯我喎。

答案:即係叫你買俾佢呀!

Clip_9

8. 食呢間好冇?再諗吓先啦。

答案:其實咪即係唔想食,諗過第二間啦!

Clip_11

除咗「女朋友翻譯機」之外,Giann仲將女仔喺屋企嘅真實情況拍咗出嚟,唔知係咪全世界嘅女仔都係咁麻甩㗎呢?女神呢啲形象嚟㗎咋!

Clip_16Clip_15

Clip_13

全文完