上節目發揮港女本色 馮盈盈大爆為爸爸選港姐

由森美、火火及劉翁主持的商業電台節目《公子會》,繼上星期請來森美在《千奇百趣特工隊》的朱智賢後,日前就到另一位索特務、2016年港姐冠軍 馮盈盈 (Crystal) 做嘉賓!Crystal在節目中繼續發揮「港女」本色,展露真性情無所不談,除了透露自己去年選港姐其實係為咗爸爸,又大爆自己的戀愛史,夠癲夠放,不愧為「最貼地港姐」!

選港姐 為爸爸

節目初森美問Crystal當初點解會選港姐,原來Crystal第一次聽到「不如你去選港姐啦」呢句說話,係由佢現任男朋友Martin講的!唔通係Martin覺得佢實在太靚,於是建議佢去選港姐?Crystal就話選港姐的主因係為咗爸爸!因為自己一直想做一件出人頭地的事,希望令爸爸以女兒為榮、因女兒而驕傲,而佢同男朋友討論呢件事時,對方就建議佢不如選港姐!

森美大讚貼地

Crystal本來打算大學畢業後做個營養師,待工作穩定後做一啲生意,雖然未至於好出色,不過起碼算係個成功的社會人。但老老實實,以上事情都唔係一時三刻可以做到,所以Crystal幽幽地講出:「我覺得太耐啦!」於是就聽從男友意見去選港姐!(仲做埋冠軍㖭)唔少港姐被問到參選原因時,都會講咩想「挑戰自己」、「推廣香港文化」等比較公式化的答案,反而Crystal開門見山,選美就係為咗出人頭地,森美都不禁讚佢夠貼地!