FP

冇同陳自瑤「分居」 暖男王浩信 恨追B:我好想!

33歲暖男王浩信 (Vincent) 因《不懂撒嬌的女人》中扮演Saving冧爆全城女觀眾,更被封為「暖男」,其實Vincent加入TVB九年,亦演過不少經典角色,他接受本刊訪問大談事業發展、生意投資,又分享自己是何類型的丈夫及父親,提到會否和太太陳自瑤追多個BB,王浩信重覆三次說:「我好想!我好想!我好想!」唔好想喇!坐言起行啦!

Photo:新傳媒資料庫、陳自瑤微博、王浩信微博、無綫電視截圖

工作不斷 暖男王浩信 未買到樓

《樓奴》(2015年)開始,愈做愈好,暖男王浩信 也自覺順利和幸運,因為做到好多挑戰性嘅角色而觀眾又接受,因為演員係冇得揀角色,他也希望每個角色有深度,問到幾時捱出頭可以買到樓?王浩信說:「仲未㗎,我都未買到樓,呢個最基本嘅嘢都未達到,距離目標仲有好長嘅一段距離,但的確依家比以前嘅狀態係安心好多,亦都令到屋企人安心好多,所以繼續努力啦,同我夢想嘅嘢係接近嘅,但我嘅夢想唔係用錢去衡量,譬如我依家多咗一啲同時裝有關嘅嘢(指服裝投資)、可能嚟緊又會有飲食有關嘅嘢,都係實踐緊一啲自己好鍾意嘅嘢,作為一個八十後,我都要繼續畀心機。」