唐詩詠

36歲唐詩詠 首奪視后

《萬千星輝頒獎典禮2017》中,《不懂撒嬌的女人》中飾演Cherry的唐詩詠成功擊敗宣萱、李佳芯等勁敵,首封視后!

唐詩詠出道多年來俾人感覺都係清純乖乖女,形象討好,而且出晒名對愛情專一又認真。可惜無論係余文樂、崔建邦或是去年分手的洪永城,詩詠一直都未遇到一個可以託付終身的好男人…… 其實詩詠的好,又點止對愛情的堅持,《新地網》現為你數出詩詠優點一大籮,睇完之後,大家就會明白點解唐詩詠係一個不能錯過的女友!

36歲唐詩詠 首奪視后

唐詩詠憑《不懂撒嬌的女人》首奪無線「最佳女主角」,揮低勁敵宣萱、田蕊妮、鮑起靜、李司棋等。詩詠知道自己得獎後好激動,即同黃翠如及田蕊妮抱抱,之後一上台淚如雨下話:「多謝,我除咗演戲冇做過任何嘢,好多謝珍姐、好多咁多位監製呢十三年畀咗好多機會我一路拍一路學,要多謝《不懂撒嬌的女人》、所有編審、浩信、諾懿、Mall姐畀,多謝你哋畀咗一個咁好嘅角色我,要好多謝網民,喺網上要人唔憎你好難,要鍾意你再cap圖轉發更加難,要多謝每一個轉發呢套劇片段嘅人。