寫真女星

【超多圖】歲月浸出女人味!細數8位年過30推寫真女星

52歲嘅美魔女溫碧霞(Irene)宣布書展推出第三本寫真集《海潮》,其實去年39歲的楊思琦推出個人寫真,引來全城熱話,而早兩年50歲的羅霖亦曾推出寫真同樣係「索到爆」!可能大家普遍覺得寫真一定要看年輕貌美的「𡃁模」,但事實證明即使是3、40歲甚至是50歲的女人一樣魅力依舊,性感又有韻味!不如一起來看看還有哪些魅力女星即使年過三十,仍然「索爆」出寫真啦!

撰文:東方新地|圖片:網上圖片、東星娛樂、Weibo|編輯:CC@Central

細數8位30歲後推寫真女星

1.溫碧霞

52歲的溫碧霞保養得宜,而佢今次嘅寫真集之所以名為《海潮》,係因為當年電視劇《火玫瑰》中的「海潮」一角令佢,至今仍為人所記得,為感謝「海潮」帶畀佢嘅一切,所以Irene推出第三本個人寫真也以此為名,真係好有意思同紀念性啊!

Irene感恩當年電視劇《火玫瑰》中的「海潮」角色令她走紅至今,所以寫真書名也以海潮為名。

多個造型出現

Irene今次嘅寫真集去咗塞班島取景拍攝,據知會有超過20個造型出現,當中有幾個造型更會用她以前演過的電影、電視角色作為靈感,好似有《胭脂扣》中的高貴表妹、豪邁野性的靚妹仔、誘惑性感的妲己,唔使問梗係仲有招牌跌膊海潮look。