aaa

女優IQ高過霍金、愛恩斯坦 仲係「中國留學生」?

好多人成日都話,我IQ好高點點點,IQ高就代表自己聰明之類啦,例如著名物理學家愛因斯坦和霍金的IQ均高達160。但有網民就發現,原來日本竟然有個女優嘅IQ高達282!仲係「中國留學生」……

原文:環球膠報|圖片:新傳媒、網上圖片

女優IQ高過霍金、愛恩斯坦 仲係「中國留學生」?

近日網傳一張女優嘅作品封面,見呢位女優束起孖辮,眼大大都幾可愛,著上一身中國風嘅服裝不過中門大開,似乎都幾有睇頭!不過畫面都唔夠啲字吸引,封面介紹話呢位女優係「中國留學生」,IQ高達282!依家就喺某著名國立大學就讀。

 

網民就話:「當然唔係因為佢係『中國人留學生啦』,而係封面寫明佢有IQ 282,當霍金、愛因斯坦佢哋IQ都唔過200時,究竟282係咩概念?」

 

「如果可觀測宇宙內嘅每一個星球,都好似地球咁住咗70億人,咁我哋好有可能就會喺當中搵到一個IQ 282嘅人,而呢個人竟然選擇拍_ _ ?係咩玩法?」呢位網民仲計埋數!出現IQ282嘅機會,係⋯⋯