楊埕

【再創世紀】曾被封「清純張栢芝」! 楊埕 處女拍劇做周勵淇秘書

楊埕(Sabrina)2014年曾參選港姐,獲傳媒封為「清純張栢芝」,今次處女拍劇,在無綫新重頭劇《再創世紀》中,將會擔任周勵淇秘書,戲份不少,佢話自己之前未演過劇集,今次係一個好大嘅挑戰!

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、楊埕IG

楊埕做周勵淇秘書

現年25歲的楊埕在無綫今晚開播嘅新劇《再創世紀》中,飾演一名內地富二代千金「王子琳」,將會來港工作歷練,並擔任周勵淇秘書,有不少戲份。

#再創世紀 生存在首富公司遇上金融風暴 #王子琳 到底是一個怎樣的人? . . . . #tvb #hkartist #周勵淇 #楊埕 #dramaseries #tvshows

楊埕sabrina(@yeungchinggg)分享的貼文 於 張貼

日前喺宣傳活動上,楊埕透露自己第一次拍劇:「我之前未演過劇集,今次係一個好大嘅挑戰,一入嚟TVB就接拍全年最犀利嘅劇集,有好多好有經驗嘅前輩一齊拍劇,我要極速地好似海綿要吸收好多各方面嘅事。」問到佢係咪想做TVB「親生女」?佢話:「希望啦,一路都會有劇集上,睇吓TVB會唔會畀多啲機會我,可能會做親生女㗎,我覺得TVB都係一個好好嘅平台。」