陳奕迅

【陳奕迅免費騷】康堤賴底阿徐 怕醜閃走!陳奕迅Eason 呼籲霆鋒讓紅館跨年檔

陳奕迅(Eason)和DUO Band在中環海濱舉行的《L.O.V.E. IS L.I.V.E.》音樂會於昨晚(27日)完滿結束,Eason今次嘅免費慈善騷,雖然冇公開售票,唔係個個有得入場睇,但都有喺網上直播,等所有樂迷都有得欣賞!Eason在音樂會上向樂迷大派定心丸,表示如果申請到紅館,一定會試跨年演唱會。

撰文:東方新地 │ 圖片:新傳媒圖片

陳奕迅 中環開免費慈善騷

陳奕迅和DUO Band在中環海濱舉行的《L.O.V.E. IS L.I.V.E.》音樂會於昨晚(27日)完滿結束。開騷前,Eason綵排時接受訪問,稱不太清楚現場是否有聲音管制,但音樂會提早6點舉行,相信問題不大。而由於安全理由,Eason在舞台與頭排歌迷有一段距離,相信不能夠安排握手環節。問到會否考慮在戶外開正式演唱會?Eason直認有困難,他說:「而且好難做實名制,今次1600人較小型音樂會就可以,好難遏止炒風。」

恨試陳奕迅紅館跨年檔 呼籲好友霆鋒讓路

講到歌迷期待已久的演唱會終於有「聲氣」,Eason說:「我申請過紅館暑假檔期,可惜不成功,我未做過跨年,試試可否在2019年開跨年演唱會,死都希望一試。(謝霆鋒都爭取同一檔期,兄弟都無情講?)我只求明年12月中至1月中,他改開農曆年得唔得呀?希望大家支持我,我很不要臉講到出口,希望做到人人有飛睇,我開30幾場都無問題呀!」