箍牙

盤點9位明星箍牙前後差異 網民:去箍牙仲好過去整容!

現年24歲港姐亞軍兼最上鏡小姐鄧卓殷(Amber)是非多多,繼早前被指暗撻出身富裕家庭的27歲TVB藝人郭子豪,近日Amber中學時期的舊照被人翻出來,有網民睇過啲相質疑佢唔似女大18變咁簡單,而係有「後期加工」之嫌疑,對此Amber否認整容,但承認曾經箍牙!

娛樂圈明星作為公眾人物,當然更注意自己的外表,有些明星出道時因為牙齒方面的先天缺陷,樣子會跟現在很不同,他們箍牙後的差異之大,甚至堪稱「整容」,以下這9位明星箍牙前後差異真的會讓你驚訝到講不出聲!

 

撰文:Layne、C [email protected]│圖片來源:Instagram、微博、鄧卓殷ig 、連登討論區

遭質疑整容鄧卓殷承認曾經箍牙

近日有人喺討論區貼咗多張鄧卓殷中學時期的舊照,相中的她同依家似乎有啲唔同樣,皮膚唔止較黝黑,連五官都發生一點變化,以前Amber對眼睛係單眼皮,個鼻就係豬膽鼻,依家就有對雙眼皮嘅電眼,個鼻唔止變得小巧而且鼻樑高咗㖭!有網民話佢女大18變,但也有網民懷疑佢有「後天加工」之嫌。

圖片來源:連登討論區