星二代

邱淑貞陪索爆大女赴英升學!12位最索星二代逐個捉

索嘅星二代除咗沈月之外,仲有唔少愈大愈靚嘅星二代,喺娛樂圈一班明星名模第二代經常有機會暴露在鎂光燈下,一舉一動都備受關注,加上深得父母遺傳 ,更重要係佢哋遺傳到父母的優良基因,極有星味!如果眾星二代跟隨父母腳步踏入娛樂圈,屆時眾男神女神就肯定有一番龍爭虎鬥!唔講咁多,大家慢慢欣賞!

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、琦琦IG

邱淑貞 同大女沈月似兩姊妹

99年下嫁商人沈嘉偉後全面息影,邱淑貞先後誕下三個女兒沈 月、沈日同沈晨,將近二十年來全天候持家湊女,除了娛樂圈老友畀 面派對和丈夫旗下時裝店活動外極少露面。早前偉仔成為首位華人演員獲得卓別靈電影人士藝術成就獎(Chaplin Award),太太劉嘉玲特 別製造驚喜派對邀請各方好友飛到上海為偉仔慶祝,席間便見到久違的豆斗邱淑貞,雖然剛剛踏入五字頭,卻依然亮麗美艷,難怪行出街被形容同大女沈月似兩姊妹多過似母女。

 

邱淑貞
17歲大女沈月最遺傳到媽媽豆斗基因,靚女有星味又有氣質,邱淑貞承認拒絕過娛樂公司招手簽女,亦有意送沈月赴英升學斷其入行後路。

笑容甜到漏

讀緊國際學校的沈月最後一年中學生涯,每日如常由司機接載返學放學。不過就算素顏兼一身校服,甜美又有星味的星二代氣質擋也擋不住。上車前見到司機不自覺甜笑,純真又可愛!