黃子恆

盤點12位娛圈出軌偷食賤男 一次不忠百次不容!

51歲許志安(安仔)和鄭秀文(Sammi)經歷分手、復合到結婚,今年是兩人結婚5周年紀念,不過今日中午有傳媒收到一條車廂偷情的短片,一對男女主角居然是有婦之夫許志安同有男友嘅黃心穎,兩人竟然背另一半在車廂拖手錫錫!

2013年,許志安和相戀近30年的鄭秀文結婚,雖然2人曾歷經分分合合,但結婚後外界一直認為夫妻倆感情甜蜜穩定,豈料許志安如今竟爆出偷吃風波,成為渣男!其實以往都有不少劈腿、甚至棄糟糠的賤男,同樣令人咬牙切齒,以下12位賤男你一定要看清楚!

撰文:東方新地|圖片:新傳媒、Instagram、微博、劇集劇照

許志安、黃心穎偷食斷正

今日中午有傳媒收到一條車廂偷情的短片,一對男女主角居然是有婦之夫許志安同黃心穎,兩人竟然背另一半在車廂拖手錫錫,該段短片長約16分鐘,片段開首見到安仔、心穎和男友人坐在車廂後座,男友人堅持先送心穎返家,戴了黑色口罩的心穎竟爆粗反對:「唔好扮嘢啦!X你!兜X咗我先?」安仔都撐心穎先送男友人返屋企,冧爆的心穎搣了安仔耳朵一下,再向男友人爆粗:「你住邊呀?X你!」安仔即叫司機開車往大坑,心穎跟男友人說:「佢(安仔)送我返去呀。」心穎主動蹺實安仔左臂整個人挨在他身上撒嬌,兩人更各用手袋遮掩偷玩十指緊扣。約3分鐘後男友人抵家預備落車,安仔話:「而家你走先,跟住我返我屋企,佢(心穎)返佢屋企。」男友人:「你講堅?」安仔:「係,堅。」惟當男友人落車後,安仔和心穎異口同聲跟司機說:「鯉魚門(心穎屋企)!」和安仔獨處時心穎馬上隔住口罩咀了安仔一啖,10秒後索性除口罩埋身攬安仔啜嘴。