求婚過程

12對夫妻藝人求婚過程逐個睇 抱得美人歸都有蝦碌場面!

現年28歲的賭王何鴻燊四房千金何超盈,今日爆出與男友Thomas Xin已於去年9月訂婚,並陀B三個月,何家雙喜臨門,會於年底誕下豬年BB,超盈終於喺社交網上載求婚短片,大晒Sweet爆一刻!其實求婚可以說是女友對男友的最後的一道考驗,娛樂圈亦有唔少對夫妻求婚嘅過程都充滿驚喜,有啲仲有蝦碌場面百出,一齊睇下佢哋係點樣抱得美人歸啦!

撰文:東方新地 圖片:何超盈Instagram Thomas XinIG、微博、IG、東星娛樂、影片截圖

何超盈 去年同男友訂婚

現年28歲的賭王何鴻燊四房千金何超盈自上年宣布與Thomas Xin 拍拖,近日傳出超盈訂婚及有喜的消息!今日超盈媽咪四太梁安琪證實呢個消息,佢向傳媒表示自己都唔係知道好耐,又透露女兒之前去左美國一段時間,返咗嚟後見她肥咗,四太叫囡囡減肥,點知超盈話:「我總之會畀個surprise你啦!」四太即時就明都。佢又話因為今年係盲年,而且二人已經訂咗婚,所以明白才搞婚禮!

何超盈
舊年何超盈訂婚後,去探爹哋賭王何鴻燊,賭王睇到女兒嘅訂婚片段表現得好開心!

據知Thomas是哈佛大學出身,性格活躍,曾為哈佛劍道會會長。而四太也好滿意呢個女婿:「佢真係幾好,我替我個女開心,佢係一個上進青年,對我個女好好!」