莊思明

掃狐掃唔停 莊思明心淡返娘家

月底就滿38歲的楊明,同大馬拿督千金莊思明拍拖將近三年,一直人前表現恩愛,早前 楊明陪阿媽買金更傳出兩人好事近,感情看似 打風打唔甩;但原來莊思明一直難忍男友惹火多女埋身,經常打爛醋埕,繼兩年前公開狂寸龔嘉欣,送別狗年又開火,嬲爆在社交網鬧爆小三:「唔明點解啲再造人可以成日咁唔要面,纏著人哋嘅男朋友!」更嬲到丟低男友返大馬娘家過年,擺明拒絕再在人前扮冇 嘢,掃狐掃唔停,對男友早已心淡,加上身邊姊妹獻計,要莊思明冷靜諗清楚,睇嚟楊明呢個拿督女婿,都唔係坐定粒六!

撰文:東方新地 圖片:新傳媒圖片、Instagram

莊思明 掃狐掃唔停

人人開心迎豬年,偏偏莊思明就揀正年廿九在社交網發文開火,鬧爆小 三:「唔明點解啲再造人可以成日咁唔要面,纏著人哋男朋友!」仲要Hashtag「好 彩我男友好錫我咩都同我講」、「專一嘅男人好難搵」,句句有骨落地,雖然事後莊 思明解畫話係幫朋友發聲,不過,鬧得咁傳神,似乎針唔拮到肉真係冇可能咁上火。

莊思明
在IG發文開火前兩日,莊思明出席活動時顯得沒精打采,影相時更表現得心事重重,莫非感情現暗湧!
莊思明
年廿九,莊思明突然在IG Story發文鬧爆小三,指有再造人唔要面纏著男友:「唔明點解啲再造人可以成日咁唔要面,纏著人哋嘅男朋友!」雖然轉個頭就話只係幫朋友發聲,但咁重火藥味,唔似幫朋友咁簡單!

公開鬧完小三,莊思明今個農曆年更同男友楊明分開過,校啱時間同家姐莊 思敏飛返大馬娘家,即使楊明年初一在個人IG Po出二人早前自拍的咀相公開氹 番女友,莊思明都冇表示。據知情者透露:「楊明好有女人緣,成日把口𠺘過 油,氹到啲女鬼死咁開心,一直以嚟都好多女喺身邊車輪轉,呢排Lisa(莊思明) 感覺到男友身邊又有風吹草動, 收到風先會咁嬲,咪忍唔住開火囉!Jacquelin(莊 思敏)怕個妹畀人蝦,都開晒聲叫個妹諗清楚!呢個人係咪嫁得過!」