沈卓盈

【重溫最索圖集】被指釣金龜 沈卓盈否認:「拍拖好正常!」

現年34歲嘅「沈大師」沈卓盈(Jess)早前離巢無綫,估唔到昨日就宣佈婚訊,仲公開同老公Calvin嘅甜蜜婚照㖭!一眾網民得知喜訊後紛紛送上祝福,也有人認為走性感路線的Jess樣靚身材好,仲有對超長美腿,婚後為配合丈夫低調作風而減少現身幕前,大歎可惜呢!回顧沈卓盈的情史,入行以來當然不乏裙下之臣,但她的擇偶條件也頗高,幾位前男友幾乎都是非富則貴,外界認定她是「釣金龜」,對此﹐Jess去年初接受本刊訪問也為自己平反!

撰文:東方新地 |圖片:沈卓盈IG、新傳媒圖片、無綫電視截圖

34歲沈卓盈 宣佈婚訊

沈卓盈喺IG上載婚紗照並留言:「從不期望驚天動地的愛情,只求細水長流的甜蜜。不知不覺間原來我們的緣份源於十年前的一面,可是種子並沒有在那一刻萌芽。猶幸上帝的安排、緣份的牽引,令我們在四年前的那一天再次重遇,讓彼此加深了解,一起學習,一起成長,再一同走向人生的新一頁,成為相依相伴的伴侶。❤」

沈卓盈
沈卓盈因為好鍾意英國同巴黎,所以婚照都喺呢兩個地方取景!

據知二人喺上年年尾去咗巴黎和英國影結婚相,當然唔少得喺巴黎鐵塔下留倩影,非常浪漫!