蔚雨芯

「魔鬼胸」蔚雨芯發聲明 宣佈跟經理人唱片公司解約

G.E.M.早前宣佈跟經理人公司「蜂鳥音樂」解約,昨日輪到「魔鬼胸」蔚雨芯(Rainky)在社交網發聲明,宣佈跟經理人唱片公司「MODIC x 夢想沙龍」於3月27日終止合約,暫時以個人身份發展,佢仲話雙方係喺和諧嘅情況下結束合作關係。

撰文:東方新地 |圖片:蔚雨芯instagraminstagram

「魔鬼胸」蔚雨芯 宣佈跟公司終止合約

現年25歲的蔚雨芯(Rainky)昨日在社交網發聲明,宣佈跟經理人唱片公司於3月27日終止合約,暫時以個人身份發展,她又感謝經理人簡銘進及同事多年的栽培,認為每個階段的完結都是新的開始。而聲明的署名除咗寫上了藝名蔚雨芯,還附上真實名字劉蒨樺。

蔚雨芯
蔚雨芯昨日宣佈與經理人唱片公司提前解約,但否認被雪藏。
蔚雨芯
蔚雨芯話同公司係和諧地結束合作關係,公司都唔使佢賠錢。

Rainky自小愛唱歌跳舞,17歲入行做歌手,近年都有幫無綫拍劇如《救妻同學會》、《是咁的,法官閣下》以及《再創世紀》,也曾演出電影《金雞SSS》。之前她接受訪問時表示電影、電視都演過,比較鍾意拍電視劇因為可以入屋,但睇番自己嘅演出覺得仲有好多進步空間,而佢好鍾意唱歌,不過因為未搵啱自己嘅方向,故暫時放下唱歌專注演戲!