方力申

方力申被指責拖累鄧麗欣十年 網民讚男方高智反擊!

猶記得方力申(Alex)同鄧麗欣(Stephy)因戲假情真而成為真正情侶,更曾經係大家心目中嘅金童玉女,可惜二人戀情最終未能開花結果,令人婉惜。日前,Alex竟被一名網民指責指Alex令鄧麗欣等足10年,見狀嘅Alex冇嬲之外,更冷靜反擊對方!

撰文:東方新地|圖片:方力申Instagram

方力申被指責拖累鄧麗欣十年

話說昨日方力申喺個人社交網上載游泳照,不過竟然惹嚟一位網民舊事重提Alex舊愛鄧麗欣,留言指責方力申:「十年都不表白,娶人」,埋怨Alex令Stephy等足10年!明明事過境遷,唔知呢位網友點解會突然提起Alex同Stephy呢段舊情呢?

男方高智反擊

雖然有網民重提舊史,但面對有關舊愛嘅留言Alex就冷靜理智回應該名網友:「我想問你,自己最幸福快樂的日子是什麼時候?是從前小學時期?中學?或許是現在?你可能有自己的答案,但我相信我不能代表你回答,反過來說,你也不能代表他人回答。你怎麼知道其他人什麼時候是快樂呢?」,Alex明顯將知魚之樂應用出嚟高智反擊對方!