莊思敏

直擊39歲莊思敏孖台商遊山頂 為保戀情低調拍拖!

馬拿督千金莊思敏(Jacquelin ), 11年同拍拖五年歌手吳浩康甩拖後, 雖然同過導演葉念琛傳緋聞,不過都係冇米粥,Dry足7年,終於趕在39歲生日前開齋,新歡是台灣商人,外形有幾分似前度吳浩康,睇嚟莊思敏特別鍾情同一type男士!

撰文:東方新地|圖片:東方新地

莊思敏Dry足7年有著落

年初先至話大馬拿督夫人阿媽心急到拉她去相睇,原來唔聲唔 聲,莊思敏感情已有著落,早前出席活動,更忍唔住開心share,雖然未 有直認拍拖,但亦漏口風表示:「怕小器,都係唔講咁多住!有好消息就 會公開!」在5月1日正日生日舉行的39歲生日P,就算大班朋友在場,台版吳浩康亦全程陪在身旁。

莊思敏
5月1日39歲生日,莊思敏在自己開 設的酒吧開P慶生,雖然畀大班仔 圍住影相,不過身旁最重要位置 都係留番畀新歡,親密關係不言 而喻!

莊思敏

密飛香港探女友

據悉莊思敏同台版吳浩康早於幾年前已經認識,直至上年莊思敏到台灣拍電影,留台一段時間,同男方頻密約會擦出愛火,能夠成功追掂大馬拿督千金,台版吳浩康全靠密集式攻港攻陷芳心,據知情者透露:「佢哋都係開始咗幾個月,Jacquelin好緊張呢段感情,始終Long D戀情要互相遷就,男友又係生意人,本身工作好忙,但幾忙都好,佢每個月一定飛嚟香港幾次探女友,不過,始終男友唔係呢個圈,Jacquelin都 怕佢唔習慣娛樂圈模式,驚啲新聞會嚇親佢,所以拍拖拍得好低調!」