歐陽震華

【法證先鋒III】搵黎耀祥頂上做男一?歐陽震華親揭Tim Sir被飛之謎!

TVB經典劇《法證先鋒》系列於深宵時段重播,依然有唔少觀眾捧場,《法證先鋒》第一及二輯的角色組合更大受歡迎,但2011年播出的第3輯卻由黎耀祥頂上做男一,而其他演員全部大換血,不少網民都認為《法證先鋒》第一及二輯的Tim Sir(歐陽震華(Bobby)飾)同Dr.Koo(林文龍飾)才是最佳組合,而當中更有傳Bobby被消失係同林峯有關。近日歐陽震華接受傳媒訪問,為當年被飛出《法證III》一事而解畫!

 

撰文:東方新地 圖片:新傳媒圖片、劇照、影片截圖

歐陽震華《法證先鋒III》被消失

《法證先鋒》第一、二輯,歐陽震華(Bobby)飾演的Tim Sir,跟林文龍飾演的Dr. Koo的呢個組合都好受歡迎,所以2010年的TVB節目巡禮宣布開拍《法證先鋒III》,Bobby、林文龍和鄭嘉穎都有份拍宣傳片,唔少網民都以為原班人馬演出。