張栢芝

【天天向上】張栢芝被嘲係「大話精」 網民搜證質疑謊話連篇

39歲張栢芝06年同謝霆鋒結婚,婚後育有兩子Lucas和Quintus,但2011年「鋒芝」宣布離婚,去年11月栢芝誕下孻仔張禮承(Marcus),Marcus目前六個月大,容貌從未曝光,栢芝也未公開兒子生父身分。早前栢芝擔任大陸綜藝節目《天天向上》做嘉賓分享飲食心得,但自言每日煮飯畀囝囝食嘅栢芝,卻答唔出囝囝喜歡嘅菜名,又話自己天生吃素不吃肉,但有網民搵翻資料就發現栢芝大話連篇,封佢係「大話精」。

撰文:東方新地 圖片 :影片截圖、微博、IG

張栢芝《天天向上》 講唔出兒子愛吃什麽菜

喺最新一期《天天向上》一開始係講粵菜,主持人話張栢芝住香港應該最常接觸粵菜,栢芝話佢爸爸係廚師,自小跟爸爸學懂不少菜式:「因為我自己從小到大都喜歡煮菜,我生小孩之後我兒子他們喜歡的菜都是我自己煮,大兒子就喜歡中餐,第二個就喜歡西餐。」

主持人大張偉就問佢兩個兒子分別喜歡什麼菜?張栢芝唔係知咪聽唔到,輕輕一句帶過:「對,每一天我都要做兩個不一樣的菜。」即係一中餐一西餐!咁但到底兒子食咩菜?栢芝冇講!