李克勤

李克勤 盧淑儀特訓兩個仔做球王 夫婦變魔鬼哥爾夫球教練!

除咗鍾意唱歌,李克勤最大嗜好還有踢波同打波,同老婆盧淑儀更喜好一致,除咗係超級曼聯擁躉,夫婦同時迷上 打羽毛球及哥爾夫球。近期兩個仔就由羽毛球迷變埋哥爾夫球迷,有廿四孝好媽做教練貼身傳授絕技,兩子球技進步神速,日前,克勤全家出動到深水灣球會打Golf家庭樂,兩個仔全程表現興奮打到唔捨得走,得父母真傳睇怕好快青出於藍!

撰文:東方新地|圖片:東方新地

李克勤 盧淑儀 特訓兩個仔做球王

日前,克勤趁假期一家四口到深水灣打波,當日下午四時許,李太盧淑儀駕車載大仔R y a n 到達球會,原來克勤同細仔Rex一早在內練波,李太會合老公後,夫婦分開一人教一個,絕不偏心,不過攞咗專業教練牌的李太,手法純熟球技了得,在球場上不時大顯身手,

李克勤
雖然近年愛上打羽毛球,更同一班國家隊羽毛球精英打成一片、不時切磋,不過,克勤夫婦對打Golf始終情有獨鍾,早前克勤趁假期全家出動到深水灣哥爾夫球場打波。

李克勤
全家打波家庭樂,更打足成個下晝,玩到傍晚才盡興回家,李氏夫婦亦訓練 大仔自己球棍自己拎。