呂慧儀

呂慧儀張景淳堅拍拖?!「龔水CP」拖手睇戲返香閨斷正

呂慧儀張景淳堅拍拖?!現年36歲的「長腳蟹」呂慧儀在今年3月宣布同前夫黃文廸離婚,一直表現堅強的她,原來有好拍檔兼密友、38歲張景淳在旁支持,二人唔止在處境劇《愛回家‧開心速遞》中修成正果,二人戲外也戲假情真疑似撻著了!今日有報道指二人約去睇戲,期間更有拖手頭貼頭好親密,睇完戲佢哋仲有下文,揸車四出搵食,然後買小食齊齊返回長腳蟹位於屯門的香閨!其實長腳蟹喺大台處境劇《愛.回家之開心速遞》中的飾演熊若水與張景淳飾演龔燁,由歡喜冤家變成情侶,不少人都讚呢Pair好sweet好登,如果佢哋真拍拖,相信大家都會支持嘅!

撰文:東方新地 圖片:新傳媒圖片、Instagram、電視截圖

呂慧儀張景淳 拖手睇戲返香閨斷正

呂慧儀近年在《愛回家‧開心速遞》飾演的熊若水Mary Hung一角 入晒屋,人氣爆燈之時,其夫黃文廸的演藝事業相對失色,自14年囝囝蟹子黃柏翹(Anton)出世後,不時聽到呂慧儀透露想追多個湊個 「好」字,但及後唔止冇提及追B,就連老公黃文廸都唔見影。及至今年3月中,呂慧儀與黃文廸在社交網發聯合聲明宣布離婚,指早在去年(2018年)「變回朋友關係」,敵不過七年之癢,婚姻最終破滅。

呂慧儀
雖然呂慧儀聲言離婚不涉及第三者,但日前黃文廸卻被斷正與新女伴由天水圍坐巴士出銅鑼灣,在巴士上更啜爆女伴,事後呂慧儀被記者追問時顯得非常尷尬,黃文廸啜女亦因此成為公開發離婚聲明的導火線。

 

呂慧儀
呂慧儀與黃文廸於11年結婚,14年誕下囝囝蟹籽,早年夫婦恩愛,不時孖住出活動。