馬國明

馬國明自言想演同性戀劇 網民搞笑推薦7大男演員人選!

早前馬國明李佳芯出席公開活動,受傳媒訪問時提到認為黃心穎知錯,請大家給她機會,二人是現在朋友。除了回應感情狀況,馬明受訪時更自爆好想挑戰同性戀角色!表示想睇的網民就推舉了一系列同馬明HeHe的人選,大家又覺得適不適合?

撰文:東方新地 | 圖片:TVB YouTube截圖、TVB Facebook、藝人Facebook、微博、劇集截圖、新傳媒圖片

馬國明想認真拍HeHe劇集

馬國明與李佳芯出席公開活動,馬國明在受訪時稱心穎為「朋友」,又幫口話「佢都知錯啦,我哋仲係朋友,希望大家都畀個機會佢!」提到聽聞馬明有意想拍同性戀題材劇集,馬明就話:「我想演同性戀嘅,但我唔係要搞笑果種,而喺認真﹑浪漫果種。我見公司拍嘅同性戀劇都係搞笑類,我想係好正經嘅一套同性戀劇,出嚟嘅感覺喺感人,但唔知公司會唔會拍,因為題材都幾敏感,所以拍到嘅機會又少好多。」聽到馬明咁講,有想睇嘅網民就熱心推舉一系列意想不到嘅人選,當中不少「配搭」令人覺得非常有新鮮感!

馬國明
圖片來源:TVB YouTube截圖