蔡少芬

蔡少芬陀第三胎狂喜 億半樓后Ada再入市

蔡少芬(Ada)08年嫁張晉,連生兩個寶貝女楚兒與信兒,計劃追仔多年,Ada邊北上搵人仔邊努力,今年終於意外再懷孕,45歲已屬高齡產婦的她如願以償。Ada無懼當年曾經歷小產,陀第三胎狂喜,繼續湊女周圍飛的忙媽生活,早前更一家返鄉探親,在重慶玩水又周街食雪糕,大肚Ada百無禁忌愉快陀B。近年Ada在國內發展豬籠入水,老公張晉亦人氣急升,夫婦二人吸金力強,出名慳家的Ada持家與投資同樣有道,現時在中、港兩地手持市值1億半物業,被封圈中樓后,為賀第三胎,Ada有意於新界區再入市,為了下一代有優厚生活條件,未雨綢繆,張家小B未出世已是人生勝利B,有個富媽媽真幸福。

撰文:東方新地 圖片:新傳媒圖片、IG、微博

蔡少芬陀第三胎狂喜再入市

蔡少芬(Ada)與張晉結婚11年,育有兩名女兒,分別是8歲的楚兒及6歲的信兒,雖然曾公開自爆10年拍《後宮甄嬛傳》時曾小產,但45歲的Ada為生B非常努力,連生兩個女後亦曾計劃再追仔,不過一直未能成功。月前兩夫婦突然在網上拍片報喜,宣布Ada陀第三胎,獲全城祝福。早前張晉完成新戲《九龍不敗》的宣傳工作後,一家四口就返回重慶老家探親兼充電,更與親友到市郊的古鎮遊玩,被網友野生捕獲。

蔡少芬
日前蔡少芬與張晉齊齊去元朗郵局寄件,點知郵局唔收,忟憎的Ada驚現成面瘡,究竟係熱氣所致抑或傳聞中的陀仔會令皮膚變差?

 

奶奶有望抱男孫

已是高齡產婦的Ada本來對追B一事已放下,這次意外懷孕令全家都非常興奮,知情者透露:「大家都知Ada同老公努力咗幾年都冇聲氣,Ada都放低咗諗住唔再追,有兩個女都好開心好滿足,點知一放鬆就有咗,真係上天畀佢哋嘅一份大禮,楚兒同信兒知道有多個細佬或者妹妹都好開心,佢哋都可以幫手照顧BB,不過最開心都係奶奶,佢一直恨抱男孫,今次Ada叫胡成數都好高,呢半年Ada同奶奶一齊拍國內真人騷《我最愛的女人們》,婆媳關係真係好到不得了,睇嚟奶奶真係好滿意呢個新抱,張晉娶咗佢,大旺事業,Ada自己又本事,近年喺國內大受歡迎,最難得係肯生仔,生三個真係唔易,佢仲要係親力親為去照顧同湊,真係好勁。」