200805201339597972898208AAAA

7男星怪癖

其實明星都係普通人,同大家一樣有各自生活習慣。不過,有些明星有特殊癖好,嗱,大家咪心邪,只係較為特別而已,並非大家諗歪嗰啲!
 


劉德華 飲水前試水溫

{"IPTC-DATA":"NMG","data":{"photoID":2033154}}
華仔咁多年身形好都弗,為保持身材,曾於訪問中表示,早餐只食麥片粥同蔬菜沙律,就連飲水都要先試下水溫:「廿多年來從冇飲過凍水,亦唔飲太熱嘅水,只飲暖水。」另外,華仔更自爆唔食任何奶製食物,「我亦唔飲奶,對奶製品敏感,只要食物加咗奶,食完之後心情就會變得好差!」

房中冇鏡

200805201339597972898208a


大家可能認為一向型爆嘅華仔,一定好貪靚,而且家中肯定擺滿鏡子,咁就錯喇!佢表示:「唔係怕鏡會破壞房間風水,而係怕我半夜起身時,驚嚇親自己。」睇唔出華仔咁細膽!

周星馳 怕黑

{"IPTC-DATA":"NMG","data":{"photoID":2210909}}
據知周星馳瞓覺一定要開燈,原來佢勁怕黑!就連星爺好友田啟文亦笑言:「周星馳係好怕黑,一到夜晚就要搵人陪。」

謝霆鋒 唔洗頭

201108091746415480450239a


唔知係咪謝霆鋒實在太忙,又要拍戲及兼顧自己生意王國,所以連洗頭時間都冇!妹妹婷婷曾笑言哥哥係「有機人」,因為水都唔用,甚至唔鍾意冲涼同洗頭: 「有時想貼近佢, 但諗起佢冇洗頭, 我就彈開,不過冇臭味。」

周杰倫 唔着底褲

Clipa
Clip_2a


周杰倫曾於節目《康熙來了》自爆平日不愛穿內褲,只會到演唱會時先着!期間更表示細個已經習慣唔着,而主持蔡康永問他現場係咪都係冇着,周董坦言係!好奇嘅小S即上前檢查,發現周董冇講大話!據知周董唔着內褲原因,就係「因為舒服,所以不愛穿」咁簡單。

曾志偉 一絲不掛開大

Screenshots_2015-09-24-19-11-23a

{"IPTC-DATA":"NMG","data":{"photoID":2225863}}


譚詠麟曾於內地節目中爆料,指好友曾志偉原來有潔癖!有次阿倫同志偉去台灣工作,得知志偉於廁所後,諗住踢開廁門整蠱對方,點知一踢開後,見到志偉一絲不掛正在大便,嚇到O嘴,先知志偉有潔癖!

 

阮經天 唔洗牛仔褲

{"IPTC-DATA":"NMG","data":{"photoID":1917911}}
台灣型男阮經天平時愛穿牛仔褲,曾表示:「牛仔褲是能不洗最好,我通常要到實在受不了它的氣味後,才拿去洗。」更自爆自己有一條牛仔褲5年都冇洗過,就係為了保證佢原汁原味,嘩,仲係咪原汁原味唔知,分分鐘可能有臭味!此外,佢同周杰倫有同樣怪癖,就係愛唔着底褲!

羅志祥 坐低小便

Copy of 6a5de23djw1e34bmf8boxj


羅志祥原來有超級潔癖,就係同女性一樣,坐低小便!原因係小豬可能覺得咁樣能保持馬桶周圍乾淨,更加唔會整濕自己衫褲或雙腿!連佢經理人都覺得匪夷所思:「明明是個大男人,他​​卻坐着尿尿,就怕把馬桶邊弄髒了。」

鍾情小腳女生

Copy of 6a5de23djw1e9x8rba8xmj20ad0gjjtg
有傳小豬亦有另一癖好,就係鍾情雙腿修長兼擁有小腳板嘅女生!而佢亦曾表示擇偶條件係一定要有一雙乾淨漂亮美腿,睇嚟傳聞係堅喎!
如欲率先接收資訊,請讚好我們的FB專頁並於「已讚好」選單設定「搶先看」,多謝支持。
網址:www.facebook.com/orientalsundayhk