七救星

七救星|雷深如J.Arie為斷窮根 同七師傅攬住瞓街 摸富貴毛孩沾旺氣

最新娛聞

廣告

《七救星》第10集,萬眾期待的雷深如J.Arie終於出場,ViuTV的忠粉對她絕不會陌生,歌手出身的她曾經拍過無綫劇,近年經常在ViuTV出鏡,為人搞笑又玩得,呢集七師傅話要幫J.Arie斷窮根,要佢體驗瞓街滋味又勇闖有錢人住的半山區,為轉運無所不用其極!

撰文:東方新地 圖片:ViuTV影片截圖、喱騷影片截圖、J.Arie IG

《七救星》打救窮到燶J.Arie

風水學有講五窮六絕七翻身,不過雷深如J.Arie就話自己好似中咗咒咁,一年365日都窮到喊,所以上《七救星》請求七師傅為她轉運斷窮根。

七救星 歌星出身的J.Arie本身都幾有實力,不過出道以來星運只是一般。
歌星出身的J.Arie本身都幾有實力,不過出道以來星運只是一般。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
七救星 J.Arie話自己好窮,銀行戶口試過得雙位數。
J.Arie話自己好窮,銀行戶口試過得雙位數。(圖片來源:ViuTV影片截圖)

J.Arie喊住瞓街

七師傅話J.Arie個case有得救,可以幫佢翻身,其中一個方法就係瞓街,就咁當街打開張尼龍床,七師傅攬住J.Arie孖鋪,J.Arie仲扮晒慘眼有淚光交足戲。

七救星 七師傅兩個助手Brian同Kathy仔幫手打開張尼龍床。
七師傅兩個助手Brian同Kathy仔幫手打開張尼龍床。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
七救星 七師傅陪住J.Arie瞓街,有埋扇同電蚊拍,準備十足。
七師傅陪住J.Arie瞓街,有埋扇同電蚊拍,準備十足。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
七救星 J.Arie喊住瞓,好有戲。
J.Arie喊住瞓,好有戲。(圖片來源:ViuTV影片截圖)

再去富人聚集之地

之後七師傅再帶隊向富人聚集之地出發,即係最多有錢人住的半山區,邊行邊唸經作法,為了沾染有錢人的財氣,七師傅仲要J.Arie親親有錢人的毛孩,沾返啲富貴犬的福氣,J.Arie照足七師傅吩咐去做。

七救星 去到有錢人住的地方,七師傅話要帶他們行有錢人之路,邊行邊唸經作法。
去到有錢人住的地方,七師傅話要帶他們行有錢人之路,邊行邊唸經作法。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
七救星 見到有人放狗,七師傅捉住隻狗唔放,仲叫J.Arie一定要摸!
見到有人放狗,七師傅捉住隻狗唔放,仲叫J.Arie一定要摸!(圖片來源:ViuTV影片截圖)
七救星 J.Arie為沾毛孩旺氣,畀狗錫。
J.Arie為沾毛孩旺氣,畀狗錫。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
七救星 個個唔蝕伸手去摸,狗狗個樣幾咁無奈!
個個唔蝕伸手去摸,狗狗個樣幾咁無奈!(圖片來源:ViuTV影片截圖)

J.Arie親自回應網民

《七救星》這一集打救J.Arie,內容娛樂性豐富,網民睇得好開心,仲有人在ViuTV的fb留言以為J.Arie係有錢女,竟然引來J.Arie本尊回覆:「得條毛」。

七救星 J.Arie同七師傅一樣好玩得。
J.Arie同七師傅一樣好玩得。(圖片來源:ViuTV影片截圖)

常見問題

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,例如:五月天BLACKPINK澳門站(2月4日預購)、林敏驄周興哲(1月28日公開發售)、周杰倫COLLARTwins鄭秀文鄭欣宜許冠傑(2月14日公開發售);喜歡K-pop的你亦有福了,ITZY(2月1日優先購票)和NCT DREAM亦在香港開演唱會!Sundaykiss為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

如何得知不同生肖在2023兔年感情、財運、事業、健康方面運程?有什麼生肖犯太歲及如何化解?

想知道12生肖於兔年運程如何?希望兔年在感情、財運、健康及事業方面更得心應手?Sundaykiss已為你準備好12生肖兔年運程,讓大家在兔年行個好運!犯太歲的朋友亦不用太擔心,有5大犯太歲生肖要留意小心多變化、多小人及易受傷,特別有2個月份要留意,Sundaykiss 為大家整合兔年5大犯太歲生肖化解方法

讀者留言