全民造星4|27歲馬欣險勝家琪 原來係黎明「御用Dancer」 16歲Yo巨鼻似劉華

最新娛聞

廣告

繼昨晚燒賣、子涓以及Jolin先後入圍之後,今晚(3/11)的《全民造星4》繼續上演首輪一對一PK淘汰賽,首場即進入「舞林大會」,由Man C對暐翹!

文:東方新地|圖:ViuTV提供圖片、[email protected]、連登討論區截圖

 由於子涓上屆話唔玩女團,今季再見到佢又成為網民嘅話題。
由於子涓上屆話唔玩女團,今季再見到佢又成為網民嘅話題。(圖片來源:《全民造星4》截圖)

舞林大會Man C 對 暐翹!

Man C 是一位有11年跳舞經驗的專業舞蹈員,而暐趐則是拉丁舞的冠軍級人馬,未開場已經令所有評審及導師非常頭痕!不過最後暐翹的表演因為比較上更有觀賞價值,所以最尾險勝對方,順便加入阿祖的團隊。

 Man C被指眼太細。
Man C被指眼太細。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 Man C被指眼太細。
Man C被指眼太細。(圖片來源:《全民造星4》截圖)  Man C被指眼太細。

暐翹跳拉丁舞有型有格。(圖片來源:《全民造星4》截圖)

 仲跳到脫!
仲跳到脫!(圖片來源:《全民造星4》截圖)

小紅帽主唱Ashi 對 16歲阿Yo(郭曉妍)

Ashi 是地下樂團「小紅帽」的主唱,之前亦曾經參演過《暖男爸爸》。海選嘅時候,Ashi隔住攝錄機拍向小紅帽的成員道歉,因為她覺得近年發展有點原地踏步。雖然Ashi穩打穩扎表演自彈自唱,但可惜未能打動評判,朱柏康更直言:「未見到吸引嘅表演」其餘兩位評判亦明顯對佢冇乜興趣。對反16歲嘅阿Yo憑住一夥青春的熱血,雖然跳舞未算亮眼,但依然被認為是可造之材,最後阿Yo被評判分派至許廷鏗團隊。

 Ashi 海選時講到喊。
Ashi 海選時講到喊。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 雖然Ashi 唱得幾好,不過難以在女團立足。
雖然Ashi 唱得幾好,不過難以在女團立足。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 阿Yo因為鼻太高,經常被人誤會整容。
阿Yo因為鼻太高,經常被人誤會整容。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 阿Yo又係16歲。
阿Yo又係16歲。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 挑戰師兄Anson Lo嘅歌。
挑戰師兄Anson Lo嘅歌。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 知到勝出之後喜極而泣。
知到勝出之後喜極而泣。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 唔只有網民話阿Yo似鍾培生,亦都似女優版劉德華。
唔只有網民話阿Yo似鍾培生,亦都似女優版劉德華。(圖片來源:連登討論區截圖)

又係跳舞對決MIRROR御用家琪 對 黎明御用馬欣

而第今集第三輪戲碼又是兩位專業舞蹈員的對決。首先出場的馬欣大獲梁祖堯好評,未開始比賽已經撳定鐘希望馬欣加入自己的團隊。據資料顯示,馬欣是一名專業舞蹈員兼跳舞導師,曾為樂壇校長譚詠麟和歌神許冠傑等伴舞,更曾跟隨天王黎明到台北、澳門等地出騷,經驗相當豐富,難怪阿祖都讚佢「性感得嚟完全唔Cheap」高度讚揚!而另一位家琪都唔輸蝕,曾多次為MIRROR伴舞,今集的表演亦非常精彩,評審都拍爛手掌!可惜最後都係馬欣勝出,加入阿祖的團隊。

 馬欣嘅舞姿好性感。
馬欣嘅舞姿好性感。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 但非常之有魅力。
但非常之有魅力。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 同時亦完全唔俗氣。
同時亦完全唔俗氣。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 最後成功加入阿祖團隊。
最後成功加入阿祖團隊。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 家琪來頭都唔少。
家琪來頭都唔少。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 佢係走型格風。
佢係走型格風。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 家琪同馬欣嘅對決,令評審同導師都非常頭痕。
家琪同馬欣嘅對決,令評審同導師都非常頭痕。(圖片來源:《全民造星4》截圖)
 家琪同馬欣嘅對決,令評審同導師都非常頭痕。
家琪同馬欣嘅對決,令評審同導師都非常頭痕。(圖片來源:《全民造星4》截圖)

讀者留言