Image-1 (3) 拷貝 2

口罩小姐「三小辣」羅佩芝忽然性感 |扮港女拆解「女朋友8句反話」

《口罩小姐》完滿姞束後,一眾美女真正身份紛紛曝光,在193組的「三小辣」正是香港開電視的《怪談》主持羅佩芝,早年曾經變身「女朋友翻譯機」拍片而爆紅,最近竟然自貼「婚照」賣性感⋯⋯

文:東方新地 |圖:《口罩小姐》截圖、羅佩芝IG

羅佩芝貼婚照 強調「沒有人要」

羅佩芝Giann在《口罩小姐》結束後被網民「再發現」,並盛讚28歲的她美貌比得上李佳芯Ali,二人「撞面」的評論不算是新聞,不過Giann似乎就更多一分性感:

口罩小姐「三小辣」羅佩芝忽然性感 |扮港女拆解「女朋友8句反話」

性感睡前小背心,Ginna 自嘲呢個甫士係「瞓捩頸」(圖片來源:羅佩芝IG)
性感睡前小背心,Ginna 自嘲呢個甫士係「瞓捩頸」(圖片來源:羅佩芝IG)
Giann:「絕對沒有這副身材,不過好似著左婚紗嘅女仔都會變成咁⋯⋯」
Giann:「絕對沒有這副身材,不過好似著左婚紗嘅女仔都會變成咁⋯⋯」

與黃秋生合照

最近Giann與剛回港排練舞台劇的黃秋生合照,二人身高相映成趣。(圖片來源:羅佩芝 IG)
最近Giann與剛回港排練舞台劇的黃秋生合照,二人身高相映成趣。(圖片來源:羅佩芝 IG)

口罩小姐大熱落選淚崩:

《口罩小姐》廿強佳麗分別加入ERROR四子組,經過考驗膽量的探靈後,進入正式Battle,分別進行動作題、問答、辯論三個環節後,勝出一組獲得免foul金牌,其餘三組要由隊長揀出一位踢出局。第五集阿Dee組勝出獲免foul金牌,其餘三組要由隊長各foul一人,肥仔foul了服務員、保錡foul了咖哩、193foul走三小辣,組員個個變喊包,隊長193都喊到眼都紅晒﹗

三小辣果然便是羅佩芝,佢同組員齊齊喊,不過佢話自己輸好過睇住其他組員被foul。
三小辣果然便是羅佩芝,佢同組員齊齊喊,不過佢話自己輸好過睇住其他組員被foul。
羅佩芝終於可以真面目示人。
羅佩芝終於可以真面目示人。
除罩後的三小辣,即羅佩芝。
除罩後的三小辣,即羅佩芝。

羅佩芝拍片爆紅

好多男人都話同女朋友講嘢真係好辛苦,點解?因為九成女人都係口不對心,十句有八句都講緊反話,唉,真係好難捉摸呀!不過唔緊要,港女羅佩芝 (Giann)化身「女朋友翻譯機」,為大家拆解女朋友最常講嘅8句說話。如果唔想再激嬲女朋友,就快啲睇吓點樣避開地雷啦! 當女朋友同你講以下8句說話嘅時候,你識做啦!

羅佩芝被網民封為嫩版李佳芯。
羅佩芝被網民封為嫩版李佳芯。
羅佩芝身形幾fit
羅佩芝身形幾fit

口罩小姐「三小辣」羅佩芝忽然性感 |扮港女拆解「女朋友8句反話」

口罩小姐「三小辣」羅佩芝忽然性感 |扮港女拆解「女朋友8句反話」

1. 我對你冇feel呀!

答案:其實你真係好樣衰,所以咪冇feel囉。

Clip_2

2. 我唔想拍拖住呀!

答案:其實係唔想同你拍拖咋。

Clip_3

3. 你係一個好人嚟㗎。

答案:殘忍啲講句,即係你冇一忽吸引到佢。

Clip_5

4. 又去酒店?我好攰喎!

答案:成日去開房,當我係咩呀?

Clip_4

5. 你可唔可以唔好跟住我呀?

答案:其實想你追番佢。

Clip_12

6. 你做你嘅嘢啦,唔使理我㗎!

答案:如果你收線,你就完蛋了。

Clip_8

7. 呢件衫好似幾襯我喎。

答案:即係叫你買俾佢呀!

Clip_9

8. 食呢間好冇?再諗吓先啦。

答案:其實咪即係唔想食,諗過第二間啦!

Clip_11

真係幾似李佳芯。
真係幾似李佳芯。
羅佩芝IG
羅佩芝IG
羅佩芝走文青路線,氣質最似李佳芯。
羅佩芝走文青路線,氣質最似李佳芯。

除咗「女朋友翻譯機」之外,Giann仲將女仔喺屋企嘅真實情況拍咗出嚟,唔知係咪全世界嘅女仔都係咁麻甩㗎呢?女神呢啲形象嚟㗎咋!

Clip_16Clip_15

Clip_13

讀者留言