吳若希

吳若希野生捕獲陶大宇開心些牙 點知嚴重變樣成為網民焦點

最新娛聞

廣告

憑住翻唱《倒轉地球》出晒位嘅陶大宇近日終於由內地返香港,原本有機會出席公開活動同大家見面嘅佢,可惜因為疫情關係而被取消,網民都表示非常失望。不過吳若希近日就有幸野生捕獲大宇,仲即刻合照開心Share,點知自己仲搶鏡過對方!

文:東方新地 | 圖:[email protected]、微博影片截圖、森美IG

吳若希 陶大宇的魔性版本〈倒轉地球〉網民反應兩極,有人大讚他是以真功夫上陣,不是假唱咪嘴,而且七情上面,娛樂性高,認為愈聽愈開心。
陶大宇版本《倒轉地球》網民反應兩極,有人大讚他是以真功夫上陣,不是假唱咪嘴,而且七情上面,娛樂性高,認為愈聽愈開心。(圖片來源:微博影片截圖)

吳若希野生捕獲陶大宇

陶大宇憑住翻唱一首《倒轉地球》由內地紅到返香港,當大家都期待住佢返香港有機會出騷之際,點知又撞正第五波疫情而取消。好在陶大宇都唔會收埋自己,繼之前被網紅傭仔日記野生捕獲之後,呢日又到吳若希撞到呢位「樂壇紅人」,當然要把握機會合照一張再開心Share啦!

吳若希 能夠同陶大宇合照,網民當然會羨慕啦!
能夠同陶大宇合照,網民當然會羨慕啦!(圖片來源:[email protected]

吳若希搶Fo-陶大宇慘變陪襯品

正當大家都以為陶大宇會係主角嘅時候,網民發現相入面嘅吳若希原來比大宇更加耀眼!事關有唔少網友都留言表示吳若希個樣有啲唔同,仲有好多留言話「差啲認你唔到」、「點解你塊面變咗樣」之類。不過眼利嘅網民就認為吳若希其實係玩濾鏡出事,太過重手唔止皮膚質地怪異,就連眼、耳、口、鼻都有啲走樣!今次真係失手喇!

吳若希 呢張都怪怪哋。
呢張都怪怪哋。(圖片來源:[email protected]
吳若希 呢個角度真係認唔到。
呢個角度真係認唔到。(圖片來源:[email protected]

吳若希親自回應變樣疑惑

網友對吳若希能成功爭取與陶大宇合照表示羡慕,同時對吳的五官變化感到神奇,有人說「以為係何依婷」、更多人表示係「完全唔認得你」,吳若希自己都無否認相中自己係有所突變,留言回應網友:

吳若希 吳若希自知面腫,回應表示只係偶然發生的事似。
吳若希自知面腫,回應表示只係偶然發生的事似。(圖片來源:吳若希專頁@facebook)
吳若希 有網友在留言貼上吳若希的「經典留言」,笑問相片有沒有經陶大宇授權發布。
有網友在留言貼上吳若希的「經典留言」,笑問相片有沒有經陶大宇授權發布。(圖片來源:吳若希專頁@facebook)
吳若希 輕手啲好好多!
輕手啲好好多!(圖片來源:[email protected]
吳若希 素顏上陣都唔係太差啫!
素顏上陣都唔係太差啫!(圖片來源:森美IG)

常見問題:

問:陶大宇最近因翻唱那首歌而爆紅?
答:陶大宇因翻唱一首《倒轉地球》由內地紅到返香港,近日被吳若希…詳情請看。

問:吳若希為什麼被網民質疑變樣?
答:吳若希近日於社交媒體曬與陶大宇合照,照片上吳若希樣貌與平時不一樣,皮膚怪異,就連…詳情請看。

問:陶大宇最近因翻唱那首歌而爆紅?

答:陶大宇因翻唱一首《倒轉地球》由內地紅到返香港,近日被吳若希…詳情請看

問:吳若希為什麼被網民質疑變樣?

答:吳若希近日於社交媒體曬與陶大宇合照,照片上吳若希樣貌與平時不一樣,皮膚怪異,就連…詳情請看

讀者留言