吳若希

自爆作嘔 又叫囡囡學做姐姐!吳若希 暗示又有咗?

歌手吳若希(Jinny)上年同老公何兆鴻(Alex)奉女成婚,不過已為人母嘅Jinny講過老公一直未有求婚,日前Alex話老公忽然補番求婚儀式,仲無限放閃話「希望能拿餘生報答你的愛」。驚喜嘅事何止咁少,早幾日,Jinny仲喺IG自爆作嘔,又晒淼淼新相仲叮囑佢快啲學做好姐姐,唔通放風暗示有咗?!

撰文:東方新地| 圖片:新傳媒圖片、吳若希instagram何兆鴻instagram

吳若希老公補求婚

日前Jinny喺IG上載一張巨型鑽戒相,佢留言話:「7。23 我的人生,好像所有時序都是錯的,生完孩子,補結婚。結婚後快一年,我又突然收到了求婚戒指和驚喜派對。還好,時間錯的,人是對的,謝謝你,希望能拿餘生報答你的愛。」Jinny透露隻戒指係由老公同品牌一齊設計,又話:「#我的朋友真的用盡了畢生演技#還有突然現身的家人#傻眼到一個點!」睇嚟Alex安排咗個大驚喜畀老婆!

自爆作嘔

吳若希自從有咗BB後搬咗去澳門同Alex一齊住,即使陀住BB到之後生完復工,都係經常港澳兩邊走,搭船過大海當食生菜,不過日前佢自爆搭船暈船浪作嘔,當時已有網友問佢係咪有咗⋯

好大浪,大浪到我就嚟嘔 😪😪😪

A post shared by 吳若希 (@jinnyng) on

暗示有咗?

之後Jinny喺IG上載張淼淼同另一位小朋友同狗仔玩嘅相,留言話:「看到小可愛們的互動,都可以感受到滿滿的愛!喬喬一定會是一個很好的姐姐!淼淼也要快點努力學當一個好姐姐啦!」唔止作嘔,又叫囡囡學做好姐姐?唔少網友見到Jinny咁講,估佢係咪有第二胎,紛紛向佢送上恭喜同祝福!

 

正當大家等Jinny公布好消息,但當事人否認有咗!不過點睇Jinny都會再追多一個嘅,淼淼等做姐姐啦⋯

吳若希自從生咗BB做咗人老婆後,似乎收咗火,早幾日Alex踢完波腳痛,Jinny幫老公做按摩,感動到喊咁話!

生日蛋糕寫錯名

講開Alex,佢個人都幾有趣!早前老婆26歲生日,佢分享咗一張老公送嘅生日蛋糕相喺個人社交網,但奇怪地個生日牌上面寫住嘅並唔係吳若希個名,反而寫住:「My Lovely WiFa and Mother Happy Birthday」連壽星女都要留言話:「 不知道為什麼我老公叫我#wifa 要不然就是寫蛋糕牌的人手誤~要不然就是老公想送蛋糕給另外一個人~」

唔知吳若希老公會點解釋呢?

老公一於懶理去解釋

相反,吳若希老公Alex就冇諗住解釋個蛋糕點解會寫住「WiFa」,反而上載咗張老婆背影照上網,並笑指自己好開心咁同老婆講生日快樂,但佢就冇咩反應,只顧專心練新歌,仲話老婆似鐘意佢啲粉絲多過自己老公喎~

唔通吳若希嬲緊自己老公?

吳若希賀囡囡1歲生日 全家遊樂園慶祝

早前係佢哋囡囡Giselle一歲生日,吳若希一家三口去廸士尼慶祝,Jinny喺ig貼上合照,穿上藍白系列親子裝,大手拉小手好溫馨。Jinny話﹕「這個小心肝才剛學走幾步,就學人站得那麼囂張,寶貝寶貝,祝願你繼續快樂地長大。」

吳若希
吳若希囡囡生日,全家出動去主題樂園慶祝!
吳若希
吳若希喺ig貼上合照,穿上藍白系列親子裝,大手拉小手好溫馨。

Jinny喺社交平台貼家庭照,同老公齊齊啜囡囡面珠仔,佢留言﹕「一個多月前就和全家人安排了這幾天的行程,不是什麼紀念日、不是什麼頒獎禮,而是我女兒的第一個生日!」

吳若希
吳若希同同老公錫到囡囡面珠都變形,非常搞笑。

Jinny老公Alex亦有留言﹕「1歲後的第1天。這一年你過得開心和幸福嗎?爸爸媽媽很愛你,我們都會給你最好的照顧,最好的關心。1年前你這個時候還需要爸爸媽媽抱著你,1年後你已經要拖著爸爸媽媽的手自己行,下1年你會進步到什麼情況?不論你變成怎樣,你(Giselle)一直都是爸爸媽媽的心肝寶貝。Happy birthday my princess!」

吳若希自從同老公Alex Ho結婚生埋囡囡Giselle後,減少工作、專心湊女,做個好老婆、好媽媽。

吳若希
吳若希說囡囡一雙腿的比例好長,將來也會有雙長腿!

《森美旅行團2》 舊班底好合拍

《森美旅行團》去年10月30日開播以來深受觀眾歡迎,不少網民覺得這個節目中介紹的景點、食物「大件夾抵食」,而森美夥拍黃心穎、麥美恩以及高海寧三位美女一同遊日本,當中心穎和麥美恩都是森美的老拍檔,他們在《學是學非》中都相當合拍,為觀眾帶來歡樂。

有埋高Ling,一飽觀眾眼福。森美與一眾美女共遊日本,感覺更似一班人去旅行。

《森美旅行團》引起網民熱烈討論,不少網民覺得森美作為主持做足功課,而節目中介紹的景點好而且食物「大件夾抵食」,甚至有網民將森美同杜如風做旅遊節目的風格作比較㖭。

《森美旅行團2》換上吳若希、丁子朗

TVB見反應咁好,到咗2018年,隨即開拍《森美旅行團2》,除了有上次的舊團友麥美恩Mayanne,另外換上新團友有新人丁子朗同成日話「真係㗎?典解嘅?」嘅吳若希,森美話:「要找聰明又醒目的拍檔難,但要找到這種搞笑的同伴做出有趣的節目更難,故我很有信心今次《森美旅行團2》會比第一輯更有趣!」咁真係拭目以待喇!

辛苦各位團友!你地繼續努力~💪🏻💪🏻 香港見😘😘😘😘 #孫悟空 #我知我知 #佢地好嬲
jinnyng(@jinnyng)分享的貼文 於 張貼

和這些舊團友、新團友合作後,未知會否有新火花,其中做咗人媽咪嘅吳若希在拍攝期間相思病發作好掛住囡囡淼淼!因為連日拍攝,Jinny不時貼上日本拍攝花絮到IG,Jinny透露在京都時開始有相思病,唔使問當然掛住囡囡同闊少老公Alex Ho啦!

下一站,去哪兒? #森美旅行團2 #我在京都的日子 #相思病 #病發

jinnyng(@jinnyng)分享的貼文 於 張貼

jinnyng(@jinnyng)分享的貼文 張貼

早呀~
jinnyng(@jinnyng)分享的貼文 於 張貼

jinnyng(@jinnyng)分享的貼文 張貼

吳若希同Mayanne兩個傻大姐合作,邊個搞笑啲?Jinny咁話:「話有你在,我終於可以做回正常人!」

jinnyng(@jinnyng)分享的貼文 張貼

影完呢張大合照後,Jinny話:「覺得自己很Chok很搶戲,然後看到圖右一,我五體投地⋯甘拜下風⋯」佢唔止輸Chok,仲輸埋條腰呀!」

jinnyng(@jinnyng)分享的貼文 張貼

jinnyng(@jinnyng)分享的貼文 張貼

第四座塔了💕 #澳門 👉🏻#巴黎 👉🏻#東京 👉🏻#京都 這兩天好像沒有睡過🙈 大家都辛苦了 #晚安 #goodnight #おやすみなさい

jinnyng(@jinnyng)分享的貼文 於 張貼

拍《多功能老婆》

Jinny生咗囡囡後,搬咗去澳門闊少老公Alex屋企住,但隨住囡囡長大,Jinny都開始復工,除咗為新碟錄音,並參演楊千嬅、黃浩然主演嘅《多功能老婆》!

jinnyng(@jinnyng)分享的貼文 張貼

jinnyng(@jinnyng)分享的貼文 張貼