ss

姚子羚 李施嬅孖住消磨時間

有咩開心得過返電視台返到識著個好姊妹一見如固?之唔係可以一齊拍劇、一齊宣傳、收工仲可以孖住一齊去行街囉!熱播劇集《天命》就係咁啱,集齊李施嬅、姚子羚同趙希洛三個好姊妹,開工一齊、宣傳一齊、收工都一齊。

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片、instagram-姚子羚

姚子羚
平時已經聯同成班胡說八道會見唔少,咁啱又有得一齊開《天命》,姚子羚同李施嬅齊齊為新劇宣傳時,玩到忘晒形,一睇就知見得再多都唔會厭。
姚子羚
宣傳活動一完,兩位娘娘已經穿越番嚟現代,孖住另一個同樣有份拍《天命》的好姊妹趙希洛去咗中環歎杯啡。

不過放工去行街,仲要三個都單身,大家陪吓大家係最好不過啦,不過趙希洛另有安排,淨番姚子羚同李施嬅行孖咇,齊齊搭地鐵由中環跨區去銅鑼灣行街街。

姚子羚

李施嬅感情空白一段日子、姚子羚就啱啱同的士邦甩拖回復單身,未有另一半陪搵姊妹頂上自然理所當然。

姚子羚
一行人飲完啡步行去搭港鐵,途中遇到男性友人,姚子羚同李施嬅吹足十分鐘水至捨得走。

兩位呢頭仲係清廷娘娘、嗰頭就笠住cap帽穿越番現代,搭港鐵去咗銅鑼灣間city super睇吓冇咩好玩好食嘢入手。

姚子羚
中環到銅鑼灣,有咩方便快捷得過搭港鐵?要讚吓兩位靚女先,減廢環保之唔係咁簡單囉!李施嬅仲自備水樽㖭,抵讚﹗

雖然行完大個圈除咗杯凍飲冇乜收獲,不過閨密之唔係互陪過日辰囉,買唔買到嘢都唔重要喇﹗

姚子羚
難得唔使開工又唔使交人、冇下場趕,兩姊妹逛city super,以為佢哋買餸返屋企玩煮飯仔,繼續你陪吓我、我陪吓你,點知只係漫無目的閒逛,飲品、零食乜都睇一餐,唔想咁早返歸,搵啲嘢消磨時間囉。
姚子羚
不過行完一大輪都係搵唔到嘢入手,最後姚子羚去專櫃買咗杯飲品,是日閒逛行程暫告一段落。

姚子羚

姚子羚
開工收工見極都未夠,早前李施嬅、姚子羚又孖住胡蓓蔚齊齊去度假,仲大解放互相影泳衣照po上網。

姚子羚

姚子羚以前是肥妹仔

姚子羚今年37歲,入行至今身材都十分苗條,而且肌膚狀態十分好,保養得宜。但原來姚子羚以前竟然係個肥妹仔,身形比現在大一個碼,還被同學取笑「豐乳巨臀」,實在很難想像。

姚子羚

別看姚子羚現在身材纖瘦,之前她曾在《胡說八道真情假期》中自爆,以前在澳洲讀書的時候竟然是個肥妹仔!不但身形比現在大一個碼,還被同學取笑「豐乳巨臀」,實在很難想像。

姚子羚減肥
姚子羚減肥
姚子羚的首部電視劇就是青春劇《當四葉草碰上劍尖時》,當年外表清純的她飾演學生藍雪文,是劇中的第三女主角。只見初出道的時候雖然沒有讀書時那麼腫脹,但仍是肉肉的,某些角度都會顯現出包包臉。
姚子羚減肥
姚子羚減肥

之前在TVB的頒獎禮中,更請來一眾《當四葉草碰上劍尖時》的演員,並在大銀幕上放置了之前的劇照。對比之下,姚子羚明顯的瘦了很多,也更加有女人味,不過肌膚狀態依舊如初,保持得十分好。

姚子羚
姚子羚減肥

 

姚子羚
姚子羚不但纖瘦,還有長腿,好索!