雯雯

張致恒老婆雯雯玩你問我答 否認因懷孕放棄離婚 獲讚EQ高

最新娛聞

廣告

張致恒(Steven)在經歷過偷食和借錢不還等醜聞後,於2019年與粉絲雯雯奉子成婚,及後雯雯又再為他誕下一子。今年1月27日雯雯在IG單方面宣布「今天我們正式離婚了」,事隔三日(1月30日)Steven火速宣布箍煲成功,2月2日,雯雯透露已懷孕5個月,外界對二人戲劇性分分合合都好多疑問!日前(2月4日)雯雯以「你問我答」主動回答網友對她的種種疑問,獲網友大讚她EQ好高!

文:東方新地|圖:[email protected]_mama

雯雯 被質問老公長期不在港 為何能懷孕

雯雯在IG即時動態玩「你問我答」,有網民問指張致恒去年長期北上搵食,問雯雯:「你老公不是長期不在,點解仲會懷孕?」雯雯的反問:「你呢個問題其實想帶出啲咩?」而被問到:「你幾好嗎?」雯雯就話:「如果話為咗家庭,可以話還好喇。」

雯雯 新年Po一家合照,原來「一家五口,唔計隻狗」
離婚風波過去,雯雯Po出一家合照賀新年。(圖片來源:[email protected]_mama)
對於網友質疑張致恒長期不在香港,為何她還能懷孕,雯雯發火回應。
對於網友質疑張致恒長期不在香港,為何她還能懷孕,雯雯回答時有火藥味。(圖片來源:[email protected]_mama)
而收獲網友問好時,雯雯即回復笑臉,話自己還好。
而收獲網友問好時,雯雯即回復笑臉,話自己還好。(圖片來源:[email protected]_mama)

直指窮唔代表冇資格生仔

當被問到「張致恒有咩吸引你?」時,雯雯就回答:「每一段關係都係上天安排,所以冇話有咩吸引。」又否認因為懷孕而放棄離婚:「我已經懷孕到一半,所以冇關係。」並表示有關避孕問題無必要向其他人交代,她說:「窮唔代表冇資格生仔,上天送嘅禮物,一定有佢嘅原因,窮有窮養,最緊要小朋友開心!」

雯雯指同張致恆的關係是上天安排。
雯雯指同張致恒的關係是上天安排。(圖片來源:[email protected]_mama)
雯雯 否認因為懷孕而放棄離婚。
否認因為懷孕而放棄離婚。(圖片來源:[email protected]_mama)
雯雯 直言窮唔代表冇資格生仔。
直言窮唔代表冇資格生仔。(圖片來源:[email protected]_mama)
被問到有冇諗過戴套避孕或者結紮,雯雯表示冇必要向網友交代呢一切。
被問到有冇諗過戴套避孕或者結紮,雯雯表示冇必要向網友交代呢一切。(圖片來源:[email protected]_mama)
張致恒老婆雯雯玩你問我答 否認因懷孕放棄離婚 獲讚EQ高
又話自己同張致恒已經結咗婚,冇必要由其他人去管佢哋避唔避孕。(圖片來源:[email protected]_mama)

發火反駁做第三者指控

其中一位網友激動地直斥雯雯:「你做人第三者、欠債唔還、喺另一半開演唱會前公開逼婚,鍾意喺媒體上公審老公,都唔見得好善(良)。」雯雯也發火回應:「你好似講到你好熟我哋咁,你有咩證據話我係第三者?亦憑乜嘢話係我迫結婚,結婚呢啲嘢有得迫嘅咩?至於我都係人,我喺我自己平台去抒發我自己嘅情緒,如果我要公審一個人,相信內容唔係咁樣。」

被網友指責做人第三者及公開逼婚等,令雯雯發火反駁。
被網友指責做人第三者及公開逼婚等,令雯雯發火反駁。(圖片來源:[email protected]_mama)
雯雯 又解釋之前宣布離婚一事,並唔係為咗要引人注目。
又解釋之前宣布離婚一事,並唔係為咗要引人注目。(圖片來源:[email protected]_mama)

考慮舉家遷往內地

也有不少網友留言鼓勵雯雯,指她要照顧三個仔女不容易,讓她要好好加油,不要理會無理的網友留言,又大讚她EQ非常高。有網友更慰問雯雯:「陀第三胎陀得辛唔辛苦?」她直言:「心理壓力大少少,但都頂得住!」此外有網友問到張致恒現在主要於內地發展,家人會否陪他舉家移居內地,雯雯表示會考慮網友這個提議。

張致恒老婆雯雯玩你問我答 否認因懷孕放棄離婚 獲讚EQ高
網友都紛紛為雯雯打氣。(圖片來源:[email protected]_mama)
雯雯 大讚佢EQ幾高。
大讚佢EQ幾高。(圖片來源:[email protected]_mama)
雯雯 仲話冇人有資格去評論佢哋嘅事。
仲話冇人有資格去評論佢哋嘅事。(圖片來源:[email protected]_mama)
張致恒老婆雯雯玩你問我答 否認因懷孕放棄離婚 獲讚EQ高
雯雯話會考慮舉家移居內地的提議。(圖片來源:[email protected]_mama)
張致恒老婆雯雯玩你問我答 否認因懷孕放棄離婚 獲讚EQ高
透露兩個囝囝仲好理解自己要做哥哥。(圖片來源:[email protected]_mama)
張致恒老婆雯雯玩你問我答 否認因懷孕放棄離婚 獲讚EQ高
又話兩個仔都好愛佢哋!(圖片來源:[email protected]_mama)
雯雯 又提及她所養的愛犬Ugly。
又提及她所養的愛犬Ugly。(圖片來源:[email protected]_mama)
雯雯 原來她家中養了多達3隻狗仔。
原來她家中養了多達3隻狗仔。(圖片來源:[email protected]_mama)

讀者留言