AC

張致恒稱為子報幼稚園遭歧視被鬧爆 老婆代出頭 列十點反擊網民

最新娛聞

張致恒(Steven)昨日(26日)為兒子報名入讀幼稚園時遭校長歧視,在社交網上發文,斥問「難道我個仔就唔配讀書嗎?」、「有一個咁樣嘅爸爸就唔可以係呢個社會立足嗎?」,當發文傳開後,吸引到大批網民留言反指張致恒不是,作為太太的雯雯,看不過眼老公被網民鬧爆,在社交網上發文列出十點來反擊網民,幫老公出頭。

編輯:東方新地|圖片來源:[email protected][email protected][email protected]新Monday|原文:新Monday

張致恒 為愛兒報讀幼稚園遭歧視

正所謂「禍不及妻兒」,但總是有人會將兩者聯想起來,全因張致恒(Steven)兒子張天寶已到可入讀幼稚園之年,作為爸爸的張致恒當然要為愛兒尋找心儀的學校,但當張致恒為仔仔報名時,卻遭到學校校長歧視,令張致恒大為氣憤,更在社交網上發文表示:「其實真係好嬲,雖然我係曾經犯過好多錯,大家唔原諒我唔緊要,但係點解我同個仔去報名幼稚園要畀個校長歧視,難道我個仔就唔配讀書嗎?有一個咁樣嘅爸爸就唔可以係呢個社會立足嗎?你作為一個幼稚園嘅校長講到自己唔會放過任何一個教小朋友嘅機會,就要講到明因為我嘅原因唔畀我個仔機會讀書嗎? 邊間幼稚園我就唔講啦,費事話我影響佢名氣!」

張致恆
Steven大仔張天寶今年已兩歲大。(圖片來源:[email protected]
(圖片來源:IG@stevencheung)
(圖片來源:[email protected]

相關文章:

張致恒禍累下一代?發文大呻為愛兒報讀幼稚園遭歧視

網友鬧爆:唔係歧視,係驚你冇錢交學費

Steven的貼文一出,有不少媒體報導,網友看到後也紛紛留言直指張致恒自己所犯的過錯,現已累到下一代:「唔係歧視,係驚你冇錢交學費,或者驚有人去幼稚園追債」、「自己累咗個仔,仲好意思攞出嚟講」、「驚佢欠學費唔肯交」、「一向都係父債子還㗎啦。唔係未聽過呀」、「信用評價丫,大佬。影響三代」、「與其指責人歧視,不如檢討吓自己點解畀人感覺不可信~ 禍害個仔嘅係身為人父嘅自己囉~」等等。

(圖片來源:Facebook@新Monday)
(圖片來源:[email protected]新Monday)
(圖片來源:Facebook@新Monday)
(圖片來源:[email protected]新Monday)
(圖片來源:Facebook@新Monday)
(圖片來源:[email protected]新Monday)

雯雯:佢只係犯咗10個有9個男人會犯嘅錯

張致恒太太雯雯看到廣大網友都大鬧她的老公Steven,昨晚(26日)即在其社交網上列出十個重點來反擊網友,為老公出頭:

雯雯留言全文:
1. 我個仔冇報任何名校。
2. 我個仔冇報任何喺九龍塘嘅學校 。
3. 我個仔係未做任何學校嘅面試。
4. 身教係好重要,但係我個仔爸爸唔係殺人犯,佢只係犯咗10個有9個男人會犯嘅錯,咁樣並唔代表佢個仔一樣會犯呢個錯。
5. 我個仔只有兩歲半,佢將來會係一個點樣嘅人冇人可以預知,所以冇人有資格去批評佢。
6. 如果一個小朋友連面試都未面,個校長就話唔收,咁樣會唔會太過有問題。

7. 我哋從來冇渴望過一定要入呢間學校,冇接觸過個小朋友就話唔收,我都唔會想我小朋友讀一間咁樣嘅學校。
8. 你哋全部都只係睇表面,只係喺度停留係一件2019年發生嘅事,而家都已經2021年,如果呢段時間你哋係有喺張致恒身邊同佢相處,兩年後嘅佢係一個點樣嘅人,你就有資格去講,但係如果你仲停留喺兩年前,咁不如你而家了解咗先去評論咁多嘢。
9. 我哋係窮,但係並唔代表我個小朋友冇資格去讀書。
10. 我係唔會畀任何一個機會有人可以去傷害我嘅小朋友!

(圖片來源:IG@stevencheung)
張致恒2019年在兒子張天寶出世三個月後,宣布迎娶粉絲雯雯,但卻因此被爆出「一腳踏五船」醜聞,令其形象插水,翌年二人再誕下細仔張天牧。(圖片來源:[email protected]
(圖片來源:IG@aumanman)
(圖片來源:[email protected]

讀者留言