馮盈盈

【後生仔傾吓偈】後生女最怕男仔邊種打扮?馮盈盈:最係呢種⋯

前港姐馮盈盈(Crystal)向來出名作風大膽,不時喺《#後生仔傾吓偈》發表激爆言論而成為熱話,好似之前喺節目中發表過「港姐公廁論」,結果引嚟圈外圈內人不斷熱議!而喺日前播出一集《後生仔傾吓偈》中,主題係討論女生無法接受同理解的男生造型,今次Crystal講出不少女生嘅心聲,你哋又認同嘛?

撰文:東方新地|圖片:《後生仔傾吓偈》截圖

《後生仔傾吓偈》馮盈盈 最難接受男仔呢個打扮⋯

馮盈盈話最睇唔順眼嘅男生打扮,就是短褲襯Leggings:「我唔鍾意男仔着短褲加leggings,短褲加leggings咪就係啲人話我哋女仔着短褲加黑絲,唔知做乜囉!」

盈盈又說:「Louisa最憎男仔將件Polo恤嘅衣領翻起,佢以前同一個男仔約會,對方咁樣着,佢就好坦白咁同對方講佢最憎男仔着Polo恤翻領,個男仔『哦』,點知到佢哋第二次約會時個男仔依然係咁着,自此Louisa就無再見過個男仔。」

馮盈盈發表「港姐公廁論」

盈盈向來言論率直大膽,喺早前嘅《#後生仔傾吓偈》中,陸浩明提到做女人的好處,其中一個就係嫁入豪門會俾人話係「做少奶奶」、等,相反男仔就會俾人話入贅、「食軟飯」。點知港姐出身的馮盈盈同麥明詩就搶住大叫,表示如果港姐嫁有錢人, 就會俾人話「睇死佢鈞金龜」、「係雞」等難聽說話…… 認真陰功!

咁都仲未夠,馮盈盈仲突然補多一句:「公廁!」自己身為港姐冠軍,竟然將呢啲網絡用語拉埋同港姐嚟講,佢都算係「神奇 頂級 超卓」~

「大胸」波波有話兒

講完港姐嫁入豪門,之後眾人講到女仔「大胸」係其中一個優勢,不過就容易因為負膽重而令肩膊疲累,呢個時候當然要問到全場身材最好的「波波」黃凱儀,波波承認係會被內衣勒到有痕,肩膊累之餘仲好容易寒背。呢個時候麥明詩大爆之前同波波去日本時,原來兩人詳談過縮胸手術…… 睇嚟冇方面煩惱的麥明詩,都好為波波著想喎!

正常係C Cup?

最後眾人又討論到「作為有優勢嘅女仔,覺得大胸定長腿好?」當在場大部分女仔都話揀長腿時,馮盈盈竟然好大聲爆出一句:「大胸!」則麥明詩諗一諗後都係揀「大胸」,但就補充胸唔需要好大,正正常常有C (Cup) 就OK。

馮盈盈:個標準有啲高!

點知馮盈盈聽完驚訝地「吓!」咗一聲,「所以話正常係C,個標準有啲高!」如果C Cup先叫正常,可能盈盈同好多比較瘦削的香港女仔都唔正常,叫人情何以堪…… 講到呢度,麥明詩又再拖波波落水:「我意思係正常大,而唔係嗰啲又F又H,唔使好似波波嗰啲咁! 」

大家又覺得「大胸」定「長腿」好呢?

《後生仔》波波出名身材勁

用波波嚟做比較,又難怪馮盈盈咁大反應嘅!波波原名為黃凱儀,之前曾為「熊仔頭女郎」,憑藉一頭秀髮、甜美的形象而入屋,而且個性還十分活潑。後來波波喺《#後生仔傾吓偈》人氣急升,最煞食當然就係其逼爆身材,就是平時甚少穿著性感,但普通便服也看得令人嘩然!

不過唔好意思,人哋有男朋友啦!

《食得好健康》波波做減肥代言人

早前大台節目《食得好健康》除了有明星嘉賓及營養師教大家食得健康,仲會介紹一個「黃金8小時減肥法」,所以搵來波波做減肥代言人。波波以窄身衫加條短裙仔示人,身材突出到不得了,觀眾眼都凸!

「Baby fat嚟咋嘛!」

俾游生同Mayanne當面話肥,波波即時激氣咁話「Baby fat嚟咋嘛!」,個人仲邊講邊跳咗兩下,畫面非常震撼,呢一幕更被網民製作成gif圖……

做代言人要減肥,唯有跟森美大哥學「黃金8小時減肥法」,呢一段見到波波食雞翼食得好滋味,不過大家都係留意緊其他嘢……