新城勁爆頒獎禮2022

新城勁爆頒獎禮2022|Edan當選百大型男 隔空回應碧咸

最新娛聞

廣告

由新城電台舉辦的《新城勁爆頒獎禮2022》昨晚在灣仔會展順利頒發63個獎項,紅爆的MIRROR組合加成員總共掃走9個獎最多,當中MIRROR獲「勁爆組合」及憑《Innerspace》奪得「勁爆我撐歌曲」,而成員姜濤、Anson Lo、Edan、Ian、Jeremy、Jer、AK都各得一獎,獲勁爆男歌手之一的姜濤拍片說謝辭:「多謝新城同Fans,會繼續用作品說話。」然後晒V字手勢。

新城勁爆頒獎禮2022 mirror 勁爆男歌手之一的姜濤拍片說謝辭。
勁爆男歌手之一的姜濤拍片說謝辭。(圖片來源:《新城勁爆頒獎禮2022》截圖)
新城勁爆頒獎禮2022 mirror Edan、AK、Jer齊奪勁爆人氣偶像。
Edan、AK、Jer齊奪勁爆人氣偶像。(圖片來源:東方新地)
新城勁爆頒獎禮2022 mirror Edan當選百大型男第73位!
Edan當選百大型男第73位!(圖片來源:東方新地)
新城勁爆頒獎禮2022 mirror 紅爆的MIRROR組合加成員總共掃走9個獎最多。
紅爆的MIRROR組合加成員總共掃走9個獎最多。(圖片來源:東方新地)(圖片來源:東方新地)

Alton、Tiger請病假被屈萬歲「賠罪」

MIRROR掃走9個大獎繼續做大贏家!雖然唔齊腳,眾成員受訪時,隊長Lokman指Alton、Tiger請了病假,搞笑話已經諗定叫佢哋萬歲「賠罪」!之後又話最開心係見到Jeremy攞新人獎。Jeremy一嚟就勁醒目話請食飯,仲即場示範「最壞一面」,相信睇緊片嘅Unicorns實暈到一陣陣!

新城勁爆頒獎禮2022 mirror Ian、Edan、Anson Lo、Jer、AK都有分享得獎感受。
Ian、Edan、Anson Lo、Jer、AK都有分享得獎感受。(圖片來源:東方新地)

AK、Edan回應入選 「全球百大型男美女」

有奪得個人獎嘅Ian、Edan、Anson Lo、Jer、AK都有分享得獎感受,仲自爆埋新歌動向!美國網站TC Candler每年舉辦「全球百大型男美女」排行榜,當中MIRROR成員佔四席,其中姜濤排名最高,更榮登五大排名佔第5位;緊接是排第16位的Anson Lo,第32位的Anson Kong以及第73位的Edan,四子齊齊撼贏碧咸,AK笑話唔太在意,相反Edan就自信心爆棚話「我覺得我實至名歸㗎!」現場隨即起哄!

出動港式英文隔空與碧咸對話

隊友仲搞笑問Edan有咩要同碧咸交代?心情極靚嘅Edan就對住鏡頭話:「碧咸,你靚仔!」Ian就好冷靜補充:「佢唔識聽廣東話。」於是Edan就再加一句港式英文 「You Handsome!」然後隊友又要求同樣入圍的Anson Lo對鏡頭講「碧咸,You are so handsome!」現場有記者笑指MIRROR似乎真係為進軍國際做好準備。

新城勁爆頒獎禮2022 mirror Edan染了一頭金髮,除了為新MV拍攝外,也迎接年尾數個頒獎禮,十分搶鏡,仲同碧咸隔空對話!
Edan染了一頭金髮,除了為新MV拍攝外,也迎接年尾數個頒獎禮,十分搶鏡,仲同碧咸隔空對話!(圖片來源:[email protected]

常見問題

今年「新城勁爆頒獎禮2022」頒咗幾多個獎?點解入場有福袋?

由於今年新人輩出,單是女團已有四隊獲獎 ,個人身份出道的歌手就更加需要認識,當然焦點依然係COLLAR以多少成員出席?詳情按此收看!

今年「新城勁爆頒獎禮2022」新人獎為何多達12個?

由於今年新人輩出,單是女團已有四隊獲獎 ,個人身份出道的歌手就更加需要認識,當然焦點依然係COLLAR以多少成員出席?詳情按此收看!

撰文:東方新地圖片來源:東方新地、《新城勁爆頒獎禮2022》截圖

讀者留言