林峯

林峯陪新女 主題公園掟公仔

38歲林峯同拍拖五年嘅吳千語自去年尾開始傳出分訊,不過兩人都冇正面承認,日前林峯被影到和父母以及一名長腿美女同遊主題公園,一齊玩掟公仔同睇海豚,好有童心。

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、林峯IG

林峯 疑似「相睇」

林峯同吳千語拍拖逾五年,林峯曾經連講七次「好愛」千語BB,但最近兩人鬧分手,千語BB更有傳轉投國政協施子清長孫施伯雄懷抱,日前林峯亦被爆疑似「相睇」,與父母一家三口遊海洋公園時,有一對男女以及一名年約廿多歲、貌似吳千語的長腿美女同行,期間林峯戴住口罩,全程包到實,同新女一齊去掟公仔,仲一掟就掟中咗個Peppa Pig公仔送畀女方,令新女冧爆。

林峯 吳千語
林峯同吳千語拍拖五年,一直似足糖黐豆,不過,近大半年就不斷傳出情變消息,近日再傳分手,有指吳千語搭上前全國政協施子青長孫施伯雄。
林峯 吳千語
現年28歲的施伯雄,是財力雄厚的恒通資源集團掌舵人及前全國政協施子清長孫,家底厚。

一盒魚蛋兩份食

林峯新女有指係內地model張馨月(Carina),雖然林峯同佢同行時表現避忌,但兩人都有share食一盒魚蛋,又一齊去海洋劇場睇海豚,之後又到海洋館睇水母,問到林峯係咪有新戀情?佢話:「唔係,全部係親戚嚟!」之後就搭的士同女方分頭閃人。隨後林峯經理人表示:「感情事唔回應喇,希望畀啲空間佢。」而千語BB就話:「依家工作對我嚟講好緊要,真係冇乜時間,總之工作為主!」

林峯
貌似長腿版吳千語嘅張馨月,被指係林峯嘅新歡。
林峯 張馨月
張馨月雖然喺內地工作,但亦不時來港,早前仲喺蘭桂坊留影。

林峯 被批拍散拖

早前本刊搵來兩大玄學家區仲德同楊天命為林峯批命,區仲德指林峯生肖屬羊,命局五行欠火,名弱感情難以控制,45歲前姻緣難求穩定,待至46歲後,2025年蛇年,此後五載方能覓得真愛。而楊天命則指林峯逢2字尾都旺桃花,要到22、23年先有真姻緣,呢幾年地下情,有拖拍但未係真姻緣。連月來林峯忙於拍攝內地劇,拍完《獨步天下》,今個月又接拍了一部內地時裝劇,劇集在港取景。據知情者透露:「成大半年留喺內地開工,難得返香港,啲朋友輪住約阿峯飯局,又或者返屋企打邊爐同開P,趁機同朋友敍吓舊。」

林峯

林峯

林峯甩千語 約朋友去「滾」

日前,林峯同一女性友人,在西環超市上糧,兩人一邊揀嘢,一邊有說有笑,情變並未影響林峯心情。女性友人推住手推車掃貨,更加同林峯一邊研究買乜好,兩人揀嘢有商有量,最後買到成車飲品和乾糧。林峯雖然屋企有米,但他亦唔係翹埋手等人服侍的少爺仔,買完嘢,自己就秤住大袋飲品離開超市。

林峯
林峯好胃口,拎住兩包唔同口味嘅薯片十五十六,女友人幫手揀埋一份!

林峯

七人車任用

買完嘢,林峯同女性友人行去攞車,工人姐姐即幫女性友人攞嘢上七人車放好,之後直駛回林峯西半山嘉林閣寓所。

林峯

林峯

未過林父一關

五年前,林峯同只得19歲的吳千語,合拍電影《男人如衣服》撻著,林峯更加愛得全程投入,曾公開七講「好愛……好愛BB」愛的宣言,對女友呵護備至,不過拍拖不久,吳千語公主病性格好快現形,經常要林峯陪出埠玩兼豪買名牌,也因此一直得唔到林父歡心。據知情者透露:「同阿峯啱啱拍拖,千語已經好似膏藥咁黐實男友,阿峯好錫佢,乜都就晒女友,成日會陪佢出埠玩,千語好追名牌,阿峯就狂買嘢氹佢,嗰時阿峯啲朋友,都唔太鍾意千語啲公主病性格,依家佢哋分手,大家都替阿峯開心,覺得一啲都唔可惜!」觀乎林峯事業再起飛,感情事應該先放一邊,等對的人出現再出擊吧!

林峯 吳千語
與林峯拍拖的日子,吳千語經常要對方陪出埠兼shopping,不過每次返港千語都只翹埋手,由男友一人攞行李。

林峯

關鍵詞
林峯