楊千嬅

網民跪求以楊千嬅換Blackpink演唱會飛 諗法想當大膽!

最新娛聞

廣告

近日,韓國天團Blackpink在香港開演的演唱會開票一搶而空,其票價更是炒到上萬,十分誇張。另一邊,楊千嬅一連兩場演唱會《MIRIAM YEUNG B minor MUSIC LIVE 2022》同樣在近日開賣,兩人的演唱會票,當然會被拿來比較。

網民跪求以楊千嬅換Blackpink演唱會飛 諗法想當大膽!

最近,有網民在Facebook群組「演唱會門票買賣專區 買飛 賣飛」中出post,希望能用1張楊千嬅12月18日尾場演唱會門票換1張同價位的Blackpink演唱會門票,當中更提及自己可以補差價。其貼文一出立即引起了網民熱議。

楊千嬅 blackpink 楊千嬅
(圖片來源:[email protected]演唱會門票買賣專區 買飛 賣飛)

事主想法好大膽

唔少人對於該名事主擁有咁大膽的諗法都感到十分有趣,直言「楊千嬅換back pain咋」、「諗睇得blackpink嘅,都唔會想睇楊千嬅啦」、「只要你唔尷尬,尷尬就係其他人。加油」、「你拎佢黎同BP 比…你係咪諗太多?1000張楊千嬅都唔會換到」、「妳串楊大嬸老咋,揾4個後生女去換一個大嬸,就算佢後生20年,相信也未必有人換,人家係國際巨星,她只是中港明星」、「恐怕楊千嬅拎埋自己員工後台出入證出來都換唔到一張799喎⋯⋯叫佢問e神比飛佢換或者有啲機」。

楊千嬅 blackpink 楊千嬅
(圖片來源:[email protected]

Blackpink演唱會飛炒到過萬

Blackpink的演唱會飛目前水漲船高,原價雖然已經過千,但炒價更是高到上萬,不過目前都有回落跡象,大約5-6千就有交易。可見其團體在香港都擁有十分龐大的Fans數量。對比Blackpink,「仙女」楊千嬅的演唱會飛就相對冇咁賣得,甚至有唔少人原價放售。

楊千嬅 blackpink 楊千嬅
(圖片來源:[email protected]

售票網得楊千嬅、黎明、譚嘉儀等演唱會門票賣?!

當日買Blackpink演唱會票時因為其系統出現問題,都引來唔少網民怒轟,售票網首頁更是一度只有楊千嬅、黎明、譚嘉儀等演唱會門票賣,無法搜尋Blackpink演唱會。有網民更是嬲爆去Live Nation的Facebook留言:「點解㩒咗成個鐘入到去cityline頁面,冇blackpink俾我買🤬得譚嘉怡、楊千嬅、黎明俾我 DXXX」、「根本就係假既(嘅),retry其實係比人買曬」、「咁算點即係 重試重試重試 入到去 變主頁」。

楊千嬅 blackpink 楊千嬅
(圖片來源:Cityline)

常見問題

世界盃熱播中,電視台劇集方面有咩特別安排?

TVB台慶檔劇集陣容強勁,包括:晚上8:30黃宗澤蔡思貝主演嘅《法證先鋒V》,按此看劇集&角色介紹;到9:30播放《鐵拳》班底拍攝嘅《超能使者》,按此看劇集&角色介紹;而ViuTV包攬世界盃賽事播放,即睇緊湊嘅賽程表,仲有熱播中嘅原創劇《繩角》即將進入結局周⋯⋯按此看劇集&角色介紹

2022到2023上半年度演唱會多鑼鑼,有咩搶飛攻略?

本地歌手/組合包括:ERROR日前終於宣布12月中開show,門票於11月24日公開發售,按此看購票詳情;許廷鏗成立個人公司後開首個個人音樂會,門票將分為三個階段進行,於11月24日進行優先購票,按此看詳情;仲有闊別三年終於回歸嘅Clockenflap,將於2023年3月於中環海濱舉行,即睇場地及售票詳情;另外,疫情逐漸緩和,不少外國歌手/組合亦陸續宣布來港開Show與一眾粉絲久別重逢,包括:女團MAMAMOO舉行世界巡迴,香港站定於2023年1月7日,即睇票價及搶飛攻略;出道25周年的愛爾蘭男子天團Westlife都來香港開Show,仲要定於情人節2月14日亞博館Arena舉行,將於11月28日優先購票,按此看售票詳情

撰文:東方新地(部份內容轉載自New Monday)圖片來源:IG,Facebook

讀者留言