歡樂滿東華

歡樂滿東華 | 一文睇清表演尷尬位 港姐背心上陣淋冰水+郭柏妍唱到走音

最新娛聞

廣告

無綫一年一度《歡樂滿東華》於今晚舉行,無綫一班藝人都為慈善訓身落力。今年除了有不少高難度表演之外,亦有不少睇到人尷尬癌發作的場面!

港姐背心上陣淋冰水

《香港小姐再競選》三甲何沛珈、李芷晴及陳懿德背心上陣,大玩「淋冰水」籌款。TVB電視城出名大風,三位港姐都玩到騰騰震,不少網民都替三位港姐感到可憐!

歡樂滿東華
(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)
歡樂滿東華
(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)
歡樂滿東華
(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)

&t=4s

羅浩銘爬上車頂玩飛車

至於江嘉敏就同羅浩銘一起表演飛車,江嘉敏事前曾經以為只需要好優雅咁坐喺飄逸車上,誰不知道要一齊揸車,羅浩銘仲要在車頂上做出高難度動作!江嘉敏笑言自己每次練習前都唔敢食飯:「頭幾次練真係有啲頭暈,成日「Fing」到阿Sir都有啲頭暈,所以專登唔食飯過嚟,驚我會嘔啊!」

歡樂滿東華 雖然係自動波,但江嘉敏手車都不錯。
雖然係自動波,但江嘉敏手車都不錯。(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)
歡樂滿東華 羅浩銘係車頂上面拋嚟拋去,睇到觀眾們心都離!
羅浩銘係車頂上面拋嚟拋去,睇到觀眾們心都離!(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)

群女踩滑板 網民:我到底睇左啲咩

藝人何泳芍、郭柏妍、邵珮詩和王子涵等人在《歡樂滿東華2022》表演花式滑板,雖然其中幾位女藝人都對滑板略知一二,但大部分都要從頭學起,今次表演仲要大玩花式滑板,令一班女藝人都話驚到想喊!

歡樂滿東華 成班女藝人訓身,任跌唔嬲!
成班女藝人訓身,任跌唔嬲!(圖片來源:[email protected]娛樂新聞台 截圖)
歡樂滿東華 何泳芍仲話跌到受傷
何泳芍仲話跌到受傷(圖片來源:[email protected]娛樂新聞台 截圖)

到正式表演的時候,一班女藝人比想象中錫身,只是在斜台和兩三級樓級慢慢滑下來,睇到一班網民非常無語,紛紛留言表示:「我到底睇左啲咩」、「仲衰過公園板仔」、「咁樣叫跳咩」、「咁簡單要練啲咩」等。

歡樂滿東華 郭柏妍勁歌熱舞上陣
郭柏妍勁歌熱舞上陣(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)
歡樂滿東華 正式表演的時候,花式滑板比想象中冇咁「花式」
正式表演的時候,花式滑板比想象中冇咁「花式」(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)
歡樂滿東華 王晶愛女都有份滑!
王晶愛女都有份滑!(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)

二人三足捉無人機

關嘉敏等人突然玩二人三足捉無人機,兩個人綁在一起捉無人機,藝人隊就捉得非常狼狽,相反東華代表就15秒內捉曬所有無人機!

歡樂滿東華 兩人非常不合拍
兩人非常不合拍(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)
歡樂滿東華
(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)

《下流上車族》郭柏妍走曬音

林敏驄率領《下流上車族》一班演員在《歡樂滿東華2022》獻唱《下流上車族》的主題曲籌款。林敏驄與郭柏妍在彩排時一同接受訪問,郭柏妍就話自己是浴室高手,搞到林敏驄都搞笑回覆道:「咁一定失禮啦,到時應該失敗告終喇!結果郭柏妍就真係唱到走曬音,仲要唱得最大聲!

歡樂滿東華 郭柏妍唱到走曬音,一向深受網民喜愛的她都被網民都話「上帝真係好公平 咁靚女但魔音」
郭柏妍唱到走曬音,一向深受網民喜愛的她都被網民都話「上帝真係好公平 咁靚女但魔音」(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)
歡樂滿東華 林敏驄率領《下流上車族》一班演員在《歡樂滿東華2022》獻唱
林敏驄率領《下流上車族》一班演員在《歡樂滿東華2022》獻唱(圖片來源:[email protected]娛樂新聞台 截圖)

李君妍凌空打砂煲

何廣沛、何慈茵、李君妍、林子超、譚坤倫等人亦會為《打沙煲 爆善款》環節大打出手。何廣沛要與眾男對打,李君妍同何慈茵就要凌空打沙煲,在彩排的時候兩人已經達到雙手通紅!到正式表演時,一班藝人除了打砂煲之外,仲要叠塔羅漢、蒙眼打砂煲,非常危險!

歡樂滿東華 玩叠羅漢打砂煲
玩叠羅漢打砂煲(圖片來源:TVB《歡樂滿東華》截圖)
歡樂滿東華 李君妍練習打沙煲,非常落力!
李君妍練習打沙煲,非常落力!(圖片來源:[email protected]娛樂新聞台 截圖)

https://www.youtube.com/watch?v=fhDVjRtJeKs

常見問題

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,例如:五月天BLACKPINK澳門站(2月4日預購)、林敏驄周興哲(1月28日公開發售)、周杰倫COLLARTwins鄭秀文鄭欣宜許冠傑(2月14日公開發售);喜歡K-pop的你亦有福了,ITZY(2月1日優先購票)和NCT DREAM亦在香港開演唱會!Sundaykiss為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

如何得知不同生肖在2023兔年感情、財運、事業、健康方面運程?有什麼生肖犯太歲及如何化解?

想知道12生肖於兔年運程如何?希望兔年在感情、財運、健康及事業方面更得心應手?Sundaykiss已為你準備好12生肖兔年運程,讓大家在兔年行個好運!犯太歲的朋友亦不用太擔心,有5大犯太歲生肖要留意小心多變化、多小人及易受傷,特別有2個月份要留意,Sundaykiss 為大家整合兔年5大犯太歲生肖化解方法

圖片來源:[email protected]娛樂新聞台 截圖、TVB《歡樂滿東華》截圖

讀者留言