波波

冇人性教育|波波黃婧靈剖析大咪不便之處 寧願E變C減輕負荷

最新娛聞

廣告

波波黃婧靈曾獲曾志偉「下巡」《後生仔傾吓偈》時點名力讚,雖然節目不久後摺埋,但波波隨即獲正式簽約成為無綫親生女,工作機會大增﹗最近更孭飛主持J2全新節目《冇人性教育》,她在節目中大講出眾身材帶來的不便,仲話想自動降級,波波果然名不虛傳﹗

文:東方新地|圖:《係你喇上嚟啦﹗》截圖、《冇人性教育》截圖、[email protected]

波波 有苦自己知

波波黃婧靈出道至今驕人身材都成為焦點,不過她有苦自己知,大咪對她來說其實有好多不便。近日波波主持J2新節目《冇人性教育》,繼早前大談男士勃起話題,新一集探討乳房大小,波波自然有好多嘢分享,身為無綫新一代咪神的她有苦自己知,講出5大不便之處。

波波原來多年來都被出眾身材搞到好困擾。
波波原來多年來都被出眾身材搞到好困擾。(圖片來源:[email protected]
波波在新節目《冇人性教育》中剖析大咪的不便之處。
波波在新節目《冇人性教育》中剖析大咪的不便之處。(圖片來源:《冇人性教育》截圖)

容易造成身體痛症

波波總結出大咪的5大缺點,包括負荷太重、胸部經常fing來fing去,晃動造成不適,而且膊頭長期受壓,非常容易腰酸背痛等,又直言胸大難買衫,同一件衫都可以著出唔同效果,貼身或者低胸啲都好容易走光,出事又會被人話「你預咗㗎啦」!最好笑是胸前面積大,食嘢時容易整污糟。擁有36E的她,更希望降至C級,因為著衫會更好睇。

波波話成日都會fing來fing去,hold唔住。
波波話成日都會fing來fing去,hold唔住。(圖片來源:《冇人性教育》截圖)
新一代無綫咪神波波近日主持J2全新節目《冇人性教育》講「性經」,升呢成為「無綫性女」。
新一代無綫咪神波波近日主持J2全新節目《冇人性教育》講「性經」,升呢成為「無綫性女」。(圖片來源:[email protected]
波波大呻平時好難買衫,亦好難著得好睇,不過好多男士覺得佢著乜都好睇。
波波大呻平時好難買衫,亦好難著得好睇,不過好多男士覺得佢著乜都好睇。(圖片來源:[email protected]

去片!睇波波講大咪有乜不便

J2台大改革推新節目

曾志偉任無綫高層後大改革綜藝科,又安排農夫C君掌管J2台,在新一年推出不同節目,而J2其中一個全新節目《冇人性教育》,由波波黃婧靈、《後生仔》主持JoJo黃紫恩、剛中文大學畢業的甜美新人胡敏芝及Ben Sir歐陽偉豪等主持。波波及JoJo上農夫主理的網上節目《係你喇上嚟啦﹗》為節目宣傳﹗

冇人性教育|波波黃婧靈講敏感話題唔尷尬 揚言最想親自示範
波波在《冇人性教育》其中一集討論乳房大小,波波以自身經驗數出五大煩惱,包括腰背容易攰、好難買胸圍及做運動唔方便等,波波又自爆小學三年級已開始發育,當時嚇到媽媽立即帶她去睇醫生﹗(圖片來源:[email protected]

有專業醫生在場

JoJo黃紫恩指性教育從來在保守的華人社會屬於比較避忌的話題,在全新節目《冇人性教育》中會大膽討論敏感話題,甚至會討論如何用性玩具﹗傳遞正確性教育知識﹗波波又指節目會有醫生駐場提供專業意見﹗

J2《冇人性教育》逢周五晚上十一時播出,一共二十集,主持包括有歐陽偉豪、波波黃婧靈、JoJo黃紫恩、胡敏芝及吳兆麟﹗
J2《冇人性教育》逢周五晚上十一時播出,一共二十集,主持包括有歐陽偉豪、波波黃婧靈、JoJo黃紫恩、胡敏芝及吳兆麟﹗(圖片來源:《冇人性教育》預告截圖)
波波話呢類節目在無綫是史無前例的﹗
波波話呢類節目在無綫是史無前例的﹗(圖片來源:《冇人性教育》預告截圖)

波波:我有責任去性教育大家﹗

問到波波首次主持這類節目可會感到尷尬?波波就話絕不感到尷尬:「我覺得我哋有責任去性教育大家,因為大家都避而不談,搞到成件事好閃縮好奇怪,其實就係要教育一下大家﹗」陸永問到節目會否請主持親身示範,波波搶住答:「我最想做示範,因為記得小學時嘅性教育堂,係老師攞住條蕉、攞個condom,跟住插入去,然後就話傳過去叫大家睇吓啦﹗」波波認為太含糊了﹗

冇人性教育|波波黃婧靈講敏感話題唔尷尬 揚言最想親自示範
波波話覺得自己有責任去教育大眾﹗(圖片來源:《係你喇上嚟啦﹗》截圖)
冇人性教育|波波黃婧靈講敏感話題唔尷尬 揚言最想親自示範
波波講述小學時上性教育堂時的情況﹗(圖片來源:《係你喇上嚟啦﹗》截圖)

導演批准任講無底線

林盛斌又問波波若然要親手拎住性玩具,會否尷尬?波波話一啲都唔會尷尬,C君搶住答:「會畀Ben Sir揸住,因為Ben Sir最有興趣﹗」林盛斌又問到拍攝以來有冇難以啟齒的地方?波波同JoJo都話冇,因為導演給很大自由度大家,「導演話任我哋講,若果有唔出得街嘅會cut,Ben Sir都畀晒位我哋去講,大家冇顧忌,講乜都得﹗」

冇人性教育|波波黃婧靈講敏感話題唔尷尬 揚言最想親自示範
波波和JoJo接受農夫、林盛斌和麥美恩訪問,大談全新節目《冇人性教育》內容﹗(圖片來源:《係你喇上嚟啦﹗》截圖)
冇人性教育|波波黃婧靈講敏感話題唔尷尬 揚言最想親自示範
主持不停追問波波有冇感到尷尬,但波波話一啲都唔尷尬,她可以暢所欲言,無拘束去發表﹗(圖片來源:《係你喇上嚟啦﹗》截圖)

22歲新主持胡敏芝

在《冇人性教育》中有一名嫩口女主持,是22歲的胡敏芝Karen,去年畢業於中文大學新聞及傳理系,畢業後正式加入無綫,胡敏芝還在求學時已參與《愛回家》和《青春本我》等劇集及綜藝節目拍攝,有不少幕前經驗。

冇人性教育|波波黃婧靈講敏感話題唔尷尬 揚言最想親自示範
胡敏芝樣子可愛又甜美﹗(圖片來源:[email protected]

重溫波波震撼眼球圖輯

波波 23歲的波波正式加入無綫後由黄凱儀改名為黃婧靈。
23歲的波波正式加入無綫後由黄凱儀改名為黃婧靈。(圖片來源:[email protected]

《後生仔》主持24歲黃紫恩

波波 黃芷欣加入無綫後改名為黃紫恩﹗
黃芷欣加入無綫後改名為黃紫恩﹗(圖片來源:[email protected]

讀者留言