深宮計宮女

《深宮計》宮女李美慧 劇中服侍陳煒|現實拍拖半年閃嫁富商 同繼女同年

依家啲現代女性成日話搵份好工嘅重要性,照小編話搵個好老公先係最最最重要囉,好似06年落選港姐李美慧,最近喺《深宮計》中做宮女,宣傳同曝光機會都多咗,不過點都唔及佢即將嫁個有錢人做人妻呢份一世嘅工好喇!

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、李美慧IG

《深宮計》宮女李美慧 細未婚夫25歲

31歲嘅李美慧下月就正式嫁畀大佢25年、已故百億富豪曾紀華二房長子曾文豪,會先喺淺水灣酒店搞結婚派對,再去法國南部大搞。

深宮計宮女
日前出席《宮中計2深宮計》宣傳,立即成為焦點,李美慧亦大方分享下月準人妻的心情,又大讚未婚夫一百分、為人成熟夠細心。

李美慧同未婚夫上個月仲去咗不丹、喜馬拉雅山影婚照㖭。李美慧透露同未婚年係朋友介紹認識,拍咗半年拖左右就決定訂終身。

深宮計宮女

李美慧同未婚年嘅細女曾昭亮同年,未婚夫大女曾昭怡比佢更大一年,睇佢啲相就知一早融入家中,而兩個繼女亦有陪同一齊去不丹影婚照,相信都好接受呢個繼母!

深宮計宮女

深宮計宮女

深宮計宮女
李美慧和曾文豪到不丹、喜瑪拉雅山影婚照,未婚夫錫住佢全程坐直升機,而不惜豪花近百萬。

深宮計宮女

深宮計宮女
曾文豪大女曾昭怡 (右) 和二女曾昭亮都有同行幫忙打點一切,可見跟繼母關係良好。

深宮計宮女

深宮計宮女
李美慧在《深宮計》飾演太平公主 (陳煒飾) 的近身侍婢秦槐。
深宮計宮女
預告見到《深宮計》中陳煒下場淒慘,被賜毒酒吐血亡,飾演宮女的李美慧全程陪伴在旁。