湯洛雯

湯洛雯大玩若隱若現事業線 一鬥中西混血模驕人「胸器」

早一排,湯洛雯先同家人一齊去咗馬爾代夫旅遊行,點知話咁快佢就飛咗去新加坡。呢日,靚湯決定唔玩大騷「胸器」,反而,喺個人社交網上載一段游水短片,嚟個若隱若現事業線!另一邊廂,有位中西混血模就去咗馬爾代夫,大哂「胸器」!唔知大家覺得邊個更勝一籌呢?

撰文:東方新地|圖片:Instagram-湯洛雯吳燕安


湯洛雯大玩若隱若現事業線

自從甩拖後,湯洛雯一直都心情靚靚,不斷哂泳衣照,去到邊就哂到邊,今次去到新加坡就緊係唔例外啦!靚湯就喺個人社交網分享自己喺泳池游緊水嘅一段短片,片中見佢表情多多,又嘟嘴又單眼咁,最重要係佢喺水面浮下又沉下咁,胸前事業線就若隱若現,不知幾誘人!


除此以外,靚湯其後又再哂一張露肩嘅個人照上網,見到佢單邊露香肩,仲要眼鏡輕碰嘴邊,真係睇到網民友暈晒浪!

🐰

A post shared by R O X A N N E 湯 洛 雯 (@roxannetong) on

中西混血模騷驕人「胸器」

另一邊廂,中西混血模吳燕安(Annie G.)亦都去咗馬爾代夫旅行差差電,同時佢亦喺個人社交網上大po比堅尼照,着上三點式嘅佢大騷「胸器」,仲要喺無邊際泳池側身倒奶留倩影,無論係個景定人都要講句,太正了!


Annie G.

馬爾代夫 輕晒事業線

湯洛雯之前出席大台《五月星辰》活動時,就話會花十萬數請父母同妹妹去馬爾代夫旅行兼慶祝,佢就話雖然有啲肉赤,但完成媽咪嘅心願都好值得,認真係好乖女呢!而連日嚟靚湯同妹妹都有喺IG晒出唔少靚相同多段短片,靚湯晒咗一段浸喺泳池中嘅短片,見佢以一身黑色泳裝上陣,雖然畀泳池邊遮咗大半個身,不過依然見到佢輕晒事業線,認真煞食!

見靚湯好梳乎咁半躺喺沙灘椅上面


靚湯仲不時嘟起嘴仔賣萌!



靚湯嘅細妹湯樂瑤(Cassandre)亦都晒多段即時短片,見佢以一身綠色嘅tube dress上陣,大晒鎖骨線條,雖然都算性感,不過畀起家姐嘅泳裝照就似乎輸蝕咗啲啦!


Cassandre之後又大曬火辣身材,自拍三點式泳裝。


💦💦💦

A post shared by Cass 湯樂瑤 (@cassandretong) on

湯洛雯生日閨蜜提早慶生

靚湯正日生日前一星期,好姊妹朱千雪、岑杏賢、蔣家旻同張嘉兒已為她預祝生日,合照中見到兩個生日蛋糕,靚湯留言:「雖然未踏入生日月,但已經收到第一個生日蛋糕啦!話時話點解係自己屋企,都可以完全唔知你哋買咗兩個蛋糕,仲要擺埋入雪櫃,係我蠢定係你哋太醒呢?不過真係覺得好sweet,im so blessed to have u [email protected] @tracytschu @misskayicheung @chiangel1110」。


湯洛生日
湯洛雯有好姊妹提早同佢賀生日!

湯洛雯


之後岑杏賢同蔣家旻都係ig貼圖,岑杏賢就留言話:「Yay!哈哈 最驚喜係壽星女甚麼都不知道,太好了, Happy Surprise Early Birthday to you LengTong Mwahhhh」,而湯洛雯見到亦留言話:「睇嚟你已經當咗我屋企係你屋企」,岑杏賢見到亦回覆話:「哈哈」,見到佢哋一班閨密嘅互動,真係好Sweet呀!

湯洛雯

湯洛雯


湯洛雯

湯洛雯回歸單身

湯洛雯(靚湯)首次演出的劇集為《愛・回家》,當中她所飾演得思思一角,清純鄰家女孩形象令人印象深刻,深受觀眾歡迎。而靚湯亦因為與劇中飾演馬子仁的羅天宇傳出緋聞。二人早期雖無正式承認,並一直聲稱「了解中」,但在大家心理早已認定他們是一對的!

湯洛雯


湯洛雯與羅天宇在劇集《愛・回家》結緣。

湯洛雯
湯洛雯與羅天宇因拍攝《愛.回家》而撻著。

在靚湯與羅天宇「了解彼此」的過程中,多次被傳媒拍到他們睇戲約會。雖羅天宇有個外號叫「女神殺手」,但靚湯看來沒有介意,更力撐羅天宇「好仔」!

湯洛雯
湯洛雯與羅天宇

湯洛雯
湯洛雯與羅天宇

生日公開戀情

去年10月1日羅天宇30歲生日,男人三十而立當然要好好慶祝!二人邀請多位圈中好友如陳瀅、劉佩玥及何廣沛等在其紅磡寓所開Party。其中靚湯以女主人身分站在壽星仔身旁影相,連靚湯妹妹Cassandre亦有現身,可見兩家人關係融洽。

湯洛雯
二人邀請多位圈中好友在其紅磡寓所開男方的「三十而立」Party。

而重點是在慶祝到興起之際,靚湯為捧著蛋糕的羅天宇送上深情一吻,冧爆一幕被拍下在網上流傳。二人自此終於承認正在發展中。當時一眾男粉絲們可謂心碎極了!

湯洛雯
在慶祝到興起之際,靚湯為捧著蛋糕的羅天宇送上深情一吻。

湯洛雯與羅天宇見光死,早前在社交平台向粉絲交代,湯洛雯回復單身,網民紛紛表示想「飲靚湯」。