肥美人 李泇霖

中年好聲音|肥美人Jenny李泇霖憑信心戰勝身形缺點 張佳添讚似葉蒨文

最新娛聞

廣告

曾參加《肥美人》|張佳添讚聲線似葉蒨文 李泇霖憑信心戰勝身形缺點

現年42歲的Jenny李泇霖報稱職業是活動策劃,她同樣有幕前演出經驗,就是曾經參加友台的選美真人騷,IG粉絲人數逾1,200人。身形略胖的李泇霖面試當日透露自小十分自卑,經常被批做不成歌手,但熱愛唱歌的她未有因而放棄夢想,更拋出勵志金句:

「不論高矮肥瘦,只要有信心,人生前途都可以好好。」

泇霖面試當日獻唱《情人知己》,並謂是送給天上的媽媽,音樂人兼評審張佳添大讚:「身形唔緊要,最緊要有壓台感,你都有葉蒨文(聲線)嘅7、8成。」

肥美人 李泇霖
(圖片來源:tvb.com)
肥美人 李泇霖
(圖片來源:tvb.com)
肥美人 李泇霖
(圖片來源:tvb.com)
肥美人 李泇霖
(圖片來源:tvb.com)
肥美人 李泇霖 音樂人兼評審張佳添大讚:「身形唔緊要,最緊要有壓台感,你都有葉蒨文聲線)嘅7、8成。」
音樂人兼評審張佳添大讚:「身形唔緊要,最緊要有壓台感,你都有葉蒨文(聲線)嘅7、8成。」(圖片來源:tvb.com)

肥美人Jenny李泇霖唱《情人知己》慨嘆肥人只能做二三線

在今年的ViuTV節目《肥美人》,李泇霖曾獻唱《情人知己》,當時她撰文分享心情: 「今晚真係超驚喜!同一時間好多人話喺電視機見到我!😍係呀!我有參加ViuTV @viutv 節目「肥美人」,真係估唔到雖然沒有被選中,但我竟然可以攞到1分零35秒嘅AirPlay!好多謝ViuTV!好多謝監製同埋導演比呢個機會我!」

當時她表示,《肥美人》俾咗機會佢實現夢想!「識我嘅人都知道我由細到大係一個肥妹,亦係好鍾意唱歌,同埋做咗好多同唱歌有關嘅嘢。本人芳齡4X歲,如果入到圍,應該都係要坐關愛座! 以前唔會有呢啲節目,機會更加唔會輪到我哋呢啲被標籤的肥人,加上一把年紀、咁嘅身形、就算你有幾好,永遠都係二三線!」

肥美人 李泇霖
(圖片來源:tvb.com)

常見問題

《中年好聲音》幾時進行總決賽?

節目將100名入圍參賽者續一進行表演並進行淘汰,或放入復活區,而稍有名氣的屯門娜娜首集就被淘汰,預料共有18集⋯⋯詳情請看

《中年好聲音》有邊幾位參賽者值得留意?

在首批亮相的31位參賽者中,9成熟口熟面,而當中不少參賽者來頭猛料⋯⋯詳情請看

圖片來源:tvb.com

讀者留言