莊韻澄

39歲莊韻澄陀B零走樣 索媽大曬性感升cup孕照

最新娛聞

廣告

莊韻澄(前名莊端兒)去年十月突然在社交網爆有拖拍,十一月更與細自己五年的經理人男友呂成忠(Joe) 註冊閃婚,有傳有餡趕嫁,莊韻澄未有回應。十二月時,莊韻澄在IG貼出BB超聲波宣布即將要當媽媽了﹗改名後的莊韻澄真係喜事連連,好旺呀﹗現在莊韻澄應已懷孕約7個月,她經常將孕照上載社交平台,上圍看似再升級!

撰文:東方新地 |圖片:莊韻澄IG、Nathan Lam加蔥YouTube

莊韻澄大曬性感孕照

莊韻澄大肚後少了於節目上曝光,但仍活躍於社交平台上。日前發佈的照片身穿旗袍,貼身盡顯其豐滿身材,網民大讚無得輸!

莊韻澄亦表示,想不到懷孕還穿得下旗袍。
莊韻澄亦表示,想不到懷孕還穿得下旗袍。(圖片來源:Instagram)
莊韻澄 絕對是一位性感索媽!
絕對是一位性感索媽!(圖片來源:Instagram)
莊韻澄 網民更表示「好睇過鄭若驊」。
網民更表示「好睇過鄭若驊」。(圖片來源:Instagram)
莊韻澄表示近日受尿頻影響,睡眠質素欠佳。
莊韻澄表示近日受尿頻影響,睡眠質素欠佳。(圖片來源:Instagram)
莊韻澄 本人表示「有排都未生得」,但網民均留言表示「個肚勁大」。
本人表示「有排都未生得」,但網民均留言表示「個肚勁大」。(圖片來源:Instagram)
莊韻澄與愛貓合照,上圍驚人!
莊韻澄與愛貓合照,上圍驚人!(圖片來源:Instagram)
莊韻澄出席《囝囝女女730》節目錄影。
莊韻澄出席《囝囝女女730》節目錄影。(圖片來源:Instagram)
莊韻澄 新一代索媽,絕對有佢份!
新一代索媽,絕對有佢份!(圖片來源:Instagram)
莊韻澄在 IG貼出BB超聲波相片報喜。
莊韻澄去年在 IG貼出BB超聲波相片報喜。
懷胎四個月的莊韻澄透露身形及胃口未有太大變化。
懷胎四個月時,莊韻澄透露身形及胃口未有太大變化。

莊韻澄想生女生夠兩個封肚

39歲的莊韻澄日前貼出一張BB超聲波照片報喜,並寫著:「懷著感恩又興奮的心情,要跟大家宣布我要當媽媽了。」去年註冊結婚的莊韻澄向傳媒透露,懷胎四個月時,未有任何孕後不適,身形未有太變化,所以未有停工待產,莊韻澄又表示還未知胎兒性別,自己和老公都想要生女,兩個便夠晒數,至於為BB改名一事,莊韻澄話當然交給為她改名令她旺氣爆燈的風水師楊皓雲師傅啦。

莊韻澄11月和經理人Joe註冊結婚。
莊韻澄去年11月和經理人Joe註冊結婚。
婚後即傳出Joe欠債及曾破產消息,不過莊韻澄表現百分百相信老公。
婚後即傳出Joe欠債及曾破產消息,不過莊韻澄表現百分百相信老公。

莊韻澄兵仔升呢變老公

莊韻澄早前接受微辣加蔥訪問日前已出街,訪問中已婚的莊韻澄未有封胸,著上心口穿窿衫,E奶逼爆上衣繼續性感,莊韻澄突然閃電宣布封盤,突然又閃婚,外界對其另一半身世成迷,之前又傳出莊韻澄老公Joe破產、欠債的消息。在訪問中,莊韻澄首度講解同老公的相識經過,她透露二人早於18年認識,經朋友介紹工作時認識的,Joe係做digital marketing,但之後一直未有再聯絡,後來在朋友生日會撞番聯絡,莊韻澄:「嗰時香港有社會運動,佢好關心我出入,成日主動車出車入。」莊又爆Joe曾多次求愛但遭她拒絕,但如常車出車入﹗

莊韻澄接受微辣加蔥訪問已出街,加蔥睇見打扮惹火的莊韻澄,一時要戴番副超一時流晒鼻血,相當搞笑。
莊韻澄接受微辣加蔥訪問已出街,加蔥睇見打扮惹火的莊韻澄,一時要戴番副超一時流晒鼻血,相當搞笑。
莊韻澄指和老公兩年前認識,今年才在生日會上遇見,老公當時一直向她展開追求,正式拍拖是今年十月,十一月便註冊結婚,十二月宣布埋有喜,勁﹗
莊韻澄指和老公兩年前認識,之後在生日會上遇見才保持聯絡,老公當時向她展開追求又求婚都遭她拒絕,正式拍拖是今年十月,十一月便註冊結婚,十二月宣布埋有喜,勁﹗

改名後姻緣即到

莊韻澄話曾一度想有個兵也不錯,一直未有想跟Joe拍拖,但自從七月搵楊皓雲師傅改名後,所有事情都改變,師傳指莊端兒這個名唔好「除非你想一世唔結婚啦,錢係搵到但聚唔到﹗」,莊端兒立即聽命改個旺姻緣的好名,改名莊韻澄後,連對Joe的看法都不同:「嗰時我諗如果拍拖揀佢都唔錯,之後啲嘢就完全應驗晒(拍拖結婚),師傅又話今年結婚出年就有喜,又話生BB會好旺我﹗」莊韻澄指師傅之贈言全應驗,好開心可以搵到個好歸宿,仲要婚後老公對她愈加遷就﹗

莊韻澄在節目指師傅話生BB會好旺佢,仲話如果成事便好了,但計番日子,訪問時莊端兒已經有BB,相信是因為未滿三個月,不便公開怕小器﹗
莊韻澄在節目指師傅話生BB會好旺佢,仲話如果成事便好了,但計番日子,訪問時莊端兒已經有BB,相信是因為未滿三個月,不便公開怕小器﹗
加蔥最關心是婚後的莊韻澄會否少po J圖,莊韻澄話:「其實老公冇話我,不過我會少啲咁性感,少啲出J圖,不過有啲係之前約咗嘅訪問,會繼續性感先,之後會收埋﹗」
加蔥最關心是婚後的莊韻澄會否少po J圖,莊韻澄話:「其實老公冇話我,不過我會少啲咁性感,少啲出J圖,不過有啲係之前約咗嘅訪問,會繼續性感先,之後會收埋﹗」

常見問題

世界盃熱播中,電視台劇集方面有咩特別安排?

IFA卡塔爾世界盃足球賽於11月舉行,每天都有隊伍晉級,分組賽中勝出者分別為…即看世界盃2022賽果一覽;想知道每天世界盃賽事賽果及各個小組積分表、出線走勢,按此看世界盃分組賽積分表;如想知道世界盃外圍賽五大洲各出線國家隊伍的戰績及積分榜,按此看世界盃2022外圍賽詳情;各個國家除了競逐冠軍錦標外,每國球員也同時爭取個人榮譽及獎項,按此看世界盃神射手及助攻王排行榜。而電視台劇集方面,TVB台慶檔劇集陣容強勁,包括:晚上8:30黃宗澤蔡思貝主演嘅《法證先鋒V》,按此看劇集&角色介紹;到9:30播放《鐵拳》班底拍攝嘅《超能使者》,按此看劇集&角色介紹;而ViuTV熱播中嘅原創劇《繩角》即將進入結局周⋯⋯按此看大結局劇情劇透

聖誕快將來臨,而2022到2023演唱會更是多鑼鑼,有咩搶飛攻略?

一年一度的聖誕節又到啦!今年聖誕各個商場都有各式各樣的聖誕擺設,小編為你整合多個聖誕好去處2022聖誕餐廳推介,與親朋戚友一同品嘗聖誕大餐。而交換禮物更是每年聖誕必備環節,不同價位的實用聖誕禮物推薦,定有一款啱你心意!而隨著疫情過去,有不少歌手宣布舉辦演唱會,例如:MC張天賦演唱會(12月20日公開發售)Westlife演唱會(12月1日公開發售)、許廷鏗演唱會(12月2日公開發售),更有Twins演唱會鄭秀文演唱會Clockenflap;喜歡K-pop的你亦有福了,因不少韓國天團更宣布有巡迴演唱會香港站,即睇:AOMG香港演唱會,5大人氣歌手大唱Hip Hop騷(12月5日公開發售)、MAMAMOO演唱會!小編為你整合了優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

讀者留言