蔡思貝

蔡思貝、余德丞擦出愛火 IG隔空示愛?!

有樣有身材又有家底,所謂人生勝利組就係余德丞呢種,入行五年由兒童節目打入戲劇組,一套劇《誇世代》即成搶手小鮮肉被無綫力捧,最新動向係擔大旗做旅遊節目《緬甸奇幻旅程》主持,拍完12日,港姐收割機又發功,傳出撻著拍檔蔡思貝。

之前,余德丞同蔡思貝一齊主持旅遊節目《緬甸奇幻旅程》,二人合作主持節目的確為唔少觀眾帶來新鮮感。最近,二人更被因拍節目而擦出愛火花,女方更大膽隔空示愛!

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、Instagram

蔡思貝隔空示愛

最近,蔡思貝被指與「港姐殺手」之稱的余德丞擦出愛火,皆因她於個人社交網上載多張與余德丞的合照,並留言:「With the right person,(POO) in life become tastier, sometimes even enjoyable」意指與對的人一起,生活就會變得更好,甚至會更愉快,未知係咪想借機暗示與余德丞撻著咗呢?

另外,蔡思貝除咗留言外,仲Hashtag話finding the one、blessed、for real等字出現,令傳言更顯得撲朔迷離!令唔少人都覺得蔡思貝講緊嘅係當時企喺佢身邊嘅余德丞!

有網友就懷疑佢同余德丞係因為去完緬甸拍節目而成功撻著,唔知係咪真嘅呢?

二人拍節目撻著?

早一排,蔡思貝孖住余德丞去到緬甸拍攝旅遊節目《緬甸奇幻旅程》,二人除咗介紹當地著名景點、品嚐當地食物外,更不時會打打鬧鬧,二人互動十足!

有次蔡思貝分享佢同余德丞一齊係緬甸搭船嘅相,二人除咗做出電影鐵達尼中男女主角嘅招牌動作外,仲留言:「幸運同幸福只有一步之距」唔知蔡思貝搵到帶俾自己幸福嘅另一半未呢?

最近,余德丞仲呻爆蔡思貝唔得閒應約食飯同做運動,究竟佢兩個依家係咩關係呢?

港姐收割機

當港姐收割機遇上港姐發電機,余德丞與蔡思貝對足12日去緬甸拍攝旅遊節目即傳出緋聞,蔡思貝公開話余德丞一早仰慕佢,似女方想收兵居多。

Dickson Yu 余德丞(@yuduck)分享的貼文張貼

 

Dickson Yu 余德丞(@yuduck)分享的貼文張貼

去年拍攝《誇世代》有傳搭上十優港姐麥明詩,更一杯雪糕兩份食,余德丞全盤否認:「麥明詩又靚又叻,我高攀唔起!」

Dickson Yu 余德丞(@yuduck)分享的貼文張貼

有傳因為合拍節目被傳力追劉穎鏇,兩位好似夾過口供一樣,余德丞話鍾意運動型女仔、劉穎鏇就話唔鍾意男朋友太大隻。

余德丞

TVB上位男神!陽光型余德丞 真正的「高富帥」

熱播中的TVB台慶劇《誇世代》雲集大台花旦小生,又有大量藝人友情客串,但當中有位小鮮肉就成為話題,就是前香港游泳代表隊成員余德丞了!擁有陽光男孩般的帥氣外表,而且練就了一身結實肌肉和身材,在劇中飾演銀行小職員的他,其實在現實生活中是個「高富帥」喔!

Dickson Yu 余德丞(@yuduck)分享的貼文張貼

28歲上位男神

身為前港隊泳將的余德丞(Dickson)練得一身fit爆身材,結實的胸肌和肌肉一覽無遺,除了身材了得之外,年僅28歲的他已經有多年的主持經驗,主持過多個體育節目、兒童節目和音樂節目,如「里約奧運會」外景主持、《Think Big 天地》、《我的神奇音樂之旅》等等,現在加入演員的行列,帥氣外表和不俗的演技相信前途無可限量喔!

Dickson Yu 余德丞(@yuduck)分享的貼文張貼

家底勁 係郭富城鄰居

除了一身的才華之外,Dickson身家背景也來頭不少,含著金鎖匙出身的他與家人住在跑馬地嘉園的二千萬豪宅,即係天王郭富城的鄰居!而且還與家人聯名擁有多個總市值逾半億的豪宅單位,簡直是有潛力的「鑽石王老五」!

跑馬地豪宅嘉園

Dickson Yu 余德丞(@yuduck)分享的貼文張貼