袁偉豪

袁偉豪肉麻拍片賀結婚一周年 誠實招認張寶兒係佢第一桶金

最新娛聞

廣告

袁偉豪和張寶兒為慶祝結婚一周年,特別安排到灣仔一間酒店Staycation度春宵,張寶兒更拍片放上自己的YouTube頻道,兩公婆歎住High Tea深情對話,檢討一年來的婚姻生活,當中不乏肉麻對白。被指是億萬駙馬的袁偉豪,食咗誠實豆沙包,坦言張寶兒是她的最大投資,仲話人生第一桶金就是娶了張寶兒做老婆。

撰文:東方新地 圖片:[email protected]張寶兒Bowie Cheung

袁偉豪慶祝執到寶一周年。
袁偉豪慶祝執到寶一周年。(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)
在電梯內袁偉豪已經扮sweet錫老婆額頭。
在電梯內袁偉豪已經扮sweet錫老婆額頭。(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)

袁偉豪被埋怨難度期

袁偉豪今次帶老婆張寶兒去酒店Staycation,仲拍片放上社交網晒恩愛,片頭一開始張寶兒就埋怨老公難度期,晚晚拍劇拍通宵,終於可以有假放享受二人世界。從踏入酒店一刻開始,張寶兒已經非常興奮,入房後由袁偉豪負責揸機,張寶兒做導遊介紹房間設備,袁偉豪影住張雙人床說:「呢個就係今晚主菜,大家明啦!」張寶兒即搶白稱自己才是主菜,對話相當肉麻。

入到酒店房,袁偉豪影佳張雙人床話是主菜!
入到酒店房,袁偉豪影佳張雙人床話是主菜!(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)
袁偉豪 兩公婆不停打情罵俏。
兩公婆不停打情罵俏。(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)

認真檢討婚後生活

之後,二人一邊在房間內歎High Tea,一邊進行深情對話,檢討過去一年的婚姻生活,袁偉豪直言與張寶兒婚後的相處,舒服過拍拖的日子,原因竟然是請了工人姐姐幫手做家務,張寶兒承認與袁偉豪爭執得最多是在家務方面,仲話:「我生出嚟就唔係做家務嘅材料,你唔應該咁用我!」含住金鎖匙出世的張寶兒果然是千金小姐,唔做得家務。

袁偉豪與張寶兒開餐前先錫錫。
袁偉豪與張寶兒開餐前先錫錫。(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)
因為婚後請了工人姐姐做家務,所以袁偉豪話婚後的生活比拍拖生活更舒服。
因為婚後請了工人姐姐做家務,所以袁偉豪話婚後的生活比拍拖生活更舒服。(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)
袁偉豪 千金小姐講真話。
千金小姐講真話。(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)

袁偉豪冧爆張寶兒

片中袁偉豪與張寶兒不斷互數優點,表現出二人是天作之合,張寶兒感激袁偉豪樂意為她拍照、拍片,更加好欣賞丈夫為人坦白、不愛計較,對身邊的人非常大方,袁偉豪又指老婆讓他滿足兒時買車買玩具的興趣,又體諒他與女拍檔拍親熱戲。當張寶兒有少少埋怨他不憧得投資把錢愈滾愈大,早幾年把多年來的積蓄花盡,袁偉豪直言:「我投資咗啦!投資喺你身上囉!我賺到人生第一桶金就係娶咗張寶兒做我老婆。」仲話花盡積蓄娶張寶兒後,都不會覺得自己好窮。

袁偉豪係咪食緊誠實豆沙包?
袁偉豪係咪食緊誠實豆沙包?(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)
袁偉豪 張寶兒拍拍心口話自己會升值,是潛力股!
張寶兒拍拍心口話自己會升值,是潛力股!(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)
袁偉豪聲言婚前花了很多錢與張寶兒外遊,又話結婚幾乎花光自己的積蓄。
袁偉豪聲言婚前花了很多錢與張寶兒外遊,又話結婚幾乎花光自己的積蓄。(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)

惹來網民熱議

袁偉豪婚前與張寶兒以聯名形式斥資超過七千萬購入清水灣豪宅王傲瀧一個複式花園單位共築愛巢,當時有傳四千萬首期由女友張寶兒父親張煌煌支付,當作愛女嫁妝,被封「億萬駙馬」的袁偉豪看來已豁出去,不再介意外間的閒話。今次袁偉豪公開講「人生第一桶金就是娶了張寶兒做老婆」,即惹來網民熱議,大家都笑指袁偉豪好老實,為氹有米老婆終於講出了心底話。

袁偉豪終於承認張寶兒是他人生最大的投資。
袁偉豪終於承認張寶兒是他人生最大的投資。(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)
袁偉豪出招狂冧老婆。
袁偉豪出招狂冧老婆。(圖片來源:[email protected]張寶兒Bowie Cheung)

袁偉豪肉麻拍片賀結婚一周年 誠實招認張寶兒係佢第一桶金

去片:袁偉豪張寶兒酒店Staycation賀結婚一周年

常見問題

世界盃熱播中,電視台劇集方面有咩特別安排?

IFA卡塔爾世界盃足球賽於11月舉行,每天都有隊伍晉級,分組賽中勝出者分別為…即看世界盃2022賽果一覽;想知道每天世界盃賽事賽果及各個小組積分表、出線走勢,按此看世界盃分組賽積分表;如想知道世界盃外圍賽五大洲各出線國家隊伍的戰績及積分榜,按此看世界盃2022外圍賽詳情;各個國家除了競逐冠軍錦標外,每國球員也同時爭取個人榮譽及獎項,按此看世界盃神射手及助攻王排行榜。而電視台劇集方面,TVB台慶檔劇集陣容強勁,包括:晚上8:30黃宗澤蔡思貝主演嘅《法證先鋒V》,按此看劇集&角色介紹;到9:30播放《鐵拳》班底拍攝嘅《超能使者》,按此看劇集&角色介紹;而ViuTV熱播中嘅原創劇《繩角》即將進入結局周⋯⋯按此看大結局劇情劇透

聖誕快將來臨,而2022到2023演唱會更是多鑼鑼,有咩搶飛攻略?

一年一度的聖誕節又到啦!今年聖誕各個商場都有各式各樣的聖誕擺設,小編為你整合多個聖誕好去處2022聖誕餐廳推介,與親朋戚友一同品嘗聖誕大餐。而交換禮物更是每年聖誕必備環節,不同價位的實用聖誕禮物推薦,定有一款啱你心意!而隨著疫情過去,有不少歌手宣布舉辦演唱會,例如:MC張天賦演唱會(12月20日公開發售)Westlife演唱會(12月1日公開發售)、許廷鏗演唱會(12月2日公開發售),更有Twins演唱會鄭秀文演唱會Clockenflap;喜歡K-pop的你亦有福了,因不少韓國天團更宣布有巡迴演唱會香港站,即睇:AOMG香港演唱會,5大人氣歌手大唱Hip Hop騷(12月5日公開發售)、MAMAMOO演唱會!小編為你整合了優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

讀者留言