譚凱倫

晚吹|譚凱倫誘人坐姿失靈 突然水腫暴脹撞樣杜如風

最新娛聞

廣告

有份拍住193主持ViuTV節目《晚吹戀講嘢》的Helen譚凱倫,與住口罩小姐浩南鄭伊琪與及Ashina郭奕芯,組成三小花為女士們解決愛情疑難,譚凱倫更憑蹺腳坐姿加出位裝扮搶盡風頭,不過日前她現身ViuTV另一節,卻被發現面胚脹卜卜,連尖下巴都唔見埋,驚變杜如風!

撰文:東方新地 圖片:ViuTV影片截圖、[email protected][email protected][email protected]_donggu

譚凱倫水腫樣出鏡

譚凱倫近月多次因為在ViuTV節目《晚吹戀講嘢》的誘人坐姿而成為熱話,有口才有身材的她,日前現身強尼及娟姐的節目做嘉實,與好姊妹郭奕芯做嘉賓,今次觀眾的焦點不在其坐姿,而是她的水腫樣。

譚凱倫孖住好姊妹郭奕芯上強尼及娟姐的節目。
譚凱倫孖住好姊妹郭奕芯上強尼及娟姐的節目。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
今次上節目要坐BAR枱,譚凱倫冇得坐梳化睇騷坐姿。
今次上節目要坐BAR枱,譚凱倫冇得坐梳化睇騷坐姿。(圖片來源:ViuTV影片截圖)

譚凱倫直言不愛應酬與交際

譚凱倫在節目中坦言自己不愛外出應酬飲嘢,只喜歡與三五知己在私人地方傾偈,更加抗拒外出傾公事,她寧願正正經經去試鏡,甚有性格。不難發現譚凱倫的樣子與早前有些不同,面形圓碌碌,非常水腫,狀態麻麻,驟眼睇更與杜如風撞樣。

譚凱倫這日狀態麻麻。
譚凱倫這日狀態麻麻。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
譚凱倫 面容明顯水腫。
面容明顯水腫。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
譚凱倫 杜如風因健康問題長期水腫。
杜如風因健康問題長期水腫。(圖片來源:[email protected]

《晚吹戀講嘢》Helen譚凱倫誘人坐姿成焦點

《晚吹戀講嘢》首集於 8月24日播出,193粉絲睇完都大讚節目好睇,193做主持有料到,但亦有不少網民持平表示節目內容一般,受訪的A0女嘉賓個案亦唔太特別,全靠4位主持人識搞氣氛令整個節目生色不少。

譚凱倫 Helen在第12集露出性感內衣,清談節目好養眼⋯⋯
Helen在第12集露出性感內衣,清談節目好養眼⋯⋯(圖片來源:ViuTV戀講嘢截圖)

Helen 2016年參選ViuTV選美節目《美選D.n.A》入圍最後十強而開始出名,因為全身有5個紋身而被觀眾留意,當時有稱「紋身姚子羚」:

譚凱倫 《晚吹戀講嘢》由193孭重飛,與郭奕芯、Helen及浩南拍檔主持。
《晚吹戀講嘢》由193孭重飛,與郭奕芯、Helen及浩南拍檔主持。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
譚凱倫 193自稱是A30,拍過30次拖現在單身,他在節目中無啦啦話自己係Boyfriend Size。
193自稱是A30,拍過30次拖現在單身,他在節目中無啦啦話自己係Boyfriend Size。(圖片來源:ViuTV影片截圖)

女主持Helen突圍而出

193轉數快唔使多講,3位女主持中,以Helen的主持經驗最豐富,不過今次她就唔係以口才搶鏡。由節目開場至完場,女主持都是坐在沙發上未轉過姿勢,當中Helen就成對腳都放上沙發,成功引來網民的注意及討論。

譚凱倫 鋼頭的wide shot。
鏡頭的top shot可見Helen坐姿別具一格。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
譚凱倫 3位女主持打扮襯到絕,當中著短褲的Helen左)坐姿就最豪邁,郭奕芯右)心口開大窿亦好博。
3位女主持打扮襯到絕,當中著短褲的Helen(左)坐姿就最豪邁,郭奕芯(右)心口開大窿亦好博。(圖片來源:ViuTV影片截圖)

網民:可唔可以叫佢坐返好少少?

Helen一個豪邁坐姿成功吸引觀眾眼球,不少網民都在ViuTV的fb留言,表示Helen的姿勢太性感誘人,仲有網民直言:「可唔可以叫佢坐返好少少?」

譚凱倫 Helen對腳冇放過落地。
Helen對腳冇放過落地。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
譚凱倫 Helen其實表現出色又鬼馬。
Helen其實表現出色又鬼馬。(圖片來源:ViuTV影片截圖)
譚凱倫 Heken叫A0女嘉賓學郭奕芯擺誘人pose影相放社交網吸引異性。
Heken叫A0女嘉賓學郭奕芯擺誘人pose影相放社交網吸引異性。(圖片來源:ViuTV影片截圖)

讀者留言