鄭嘉穎

馬國明湯洛雯婚後首派利是 鄭嘉穎陳凱琳飛澳洲被指「搵藉口」缺席

最新娛聞

廣告

鄭嘉穎與陳凱琳一家五口向來幸福美滿,經常在社交平台大曬幸福日常。日前,陳凱琳於IG公開一系列的澳洲行美照,不過卻有網民留言質疑,指2人又想搵藉口缺席「鐵馬家族」的新春聚會……

鄭嘉穎夫婦澳洲度歲 與粉絲分享喜悅

鄭嘉穎與陳凱琳日前與兩位小朋友一起到澳洲旅遊,迎接新一年。陳凱琳在社交平台興奮發文寫道

「冇諗過一家人第一次去旅行
會係去澳洲嘅 Gold Coast, Queensland 😙
仲可以慶祝農曆新年添 ! 🧧

尋晚我哋凌晨四點先到酒店
不過好彩小朋友上飛機好合作
八個鐘頭都冇扭計
仲一上車就瞓到去酒店! ✌️

我哋第一日已經有好好嘅印象🤩
喺Currumbin Wildlife Sanctuary
同澳洲吉祥物打卡! 🦘
啲袋鼠真係好得意!
仲終於比我親身見到 Koala bears 🐨
呢度最正就係啲animals & wildlife 自由奔放~
食食吓嘢都會有隻鳥走過嚟😂

之後仲去埋Gold Coast 最高嘅SkyPoint ☁️
喺77樓望落嚟
見到Beach Coast Lines 嘅一邊🏖️
City 嘅另一邊 🌇
就知道點解咁多人都好鍾意呢個地方」

馬國明湯洛雯婚後首度派利是 展現夫妻恩愛

另一邊廂,馬國明與湯洛雯這對新婚夫婦,在今年的新春期間,也迎來了他們作為夫妻的又一個「第一次」。這對夫婦在婚後的第一個農曆新年,選擇了以一種傳統而又充滿愛意的方式,向親朋好友派發利是,象徵著他們對未來生活的美好祝願和期待。這兩對夫婦的新年動態,不僅讓粉絲感受到滿滿的幸福感,也成為了社交媒體上的熱門話題。他們的每一個小動作,每一句甜言蜜語,都在網絡上引起了廣泛的討論和關注。

鄭嘉穎 馬國明湯洛雯婚後首度派利是。
馬國明湯洛雯婚後首度派利是。(圖片來源:IG@roxannetong)

網民留言質疑:又搵藉口唔去鐵馬聚會

鄭嘉穎、馬國明、黃嘉樂、唐詩詠和林子善等人早年因拍攝《鐵馬尋橋》而成為好友並組成「鐵馬家族」,時不時就搞聚會聯誼,而且每當農曆新年都會聚舊打牌,不過近年就不見「大哥」鄭嘉穎身影。其實鄭嘉穎已經不是第一次缺席聚會,對於多次缺席「鐵馬家族」聚會一事,鄭嘉穎早前出席活動時親口作出回應。鄭嘉穎回應指家庭和家庭都是常缺席聚會的原因之一,他又指發現人生到了一個不同的階段,每天就只有24小時,他直指假如是浪費時間的事都不會去做,會寧願將時間放在更值得的地方上。鄭嘉穎又坦言自己喜歡安靜的環境,一直都不怕孤獨,反而要去適應「熱鬧」,如果要想去湊熱鬧,都要視乎與誰一起去熱鬧。

鄭嘉穎 王賢誌 鄭嘉穎 「鐵馬家族」大部分都有出席,就連馬國明都有帶未婚妻湯洛雯出席聚會。
「鐵馬家族」大部分都有出席,就連馬國明都有帶未婚妻湯洛雯出席聚會。(圖片來源:IG@natalietong53)
鄭嘉穎 王賢誌 鄭嘉穎 鄭嘉穎回應指每日就只得24小時,要講時間放在用喺值得嘅地方!
鄭嘉穎回應指每日就只得24小時,要講時間放在用喺值得嘅地方!(圖片來源:IG@kevincheng_official)
鄭嘉穎 王賢誌 鄭嘉穎 明明早幾年馬國明同鄭嘉穎依然攬頭攬頸。
明明早幾年馬國明同鄭嘉穎依然攬頭攬頸。(圖片來源:IG@natalietong53)
鄭嘉穎 王賢誌 鄭嘉穎 馬國明三年前同鐵馬家族聚會時仲攬住鄭嘉穎嗰仔,但三年後就突然反面!
馬國明三年前同鐵馬家族聚會時仲攬住鄭嘉穎嗰仔,但三年後就突然反面!(圖片來源:IG@natalietong53)

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,小編為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

香港有甚麼週末好去處推介?

週末可以參觀博物館,例如太空館科學館香港藝術館M+香港文化博物館等,更為你整合行山路線野餐地點,絕對是假日消遣的必然之選!

圖片來源:IG@roxannetong、IG@ghlchan