鄭秀文

新碟封套棄濃妝晒玉背 45歲鄭秀文︰感恩仍可為大家唱歌

鄭秀文(Sammi)的精選專輯「Believe in Mi」於明天(17日)正式上架,一向鐘愛享受陽光的Sammi,早前特別去到一個私人花園作戶外拍攝唱片封套,熱愛陽光的她今次捨棄濃妝,實行在自然的環境下,以最自然的一面示人!Sammi自言快踏入46歲,如今仍然可以為大家唱歌,是一種幸褔及幸運,覺得非常感恩!

撰文:東方新地 |圖片 :新傳媒圖片

鄭秀文︰感恩仍可為大家唱歌

Sammi今次選擇在花園拍唱片封套,因為她坦言最愛自然陽光,亦是惜花之人:「我都鐘意花草樹木,而且想搵一個自然環景拍攝,今次啲衫係都有啲啲性感,係女性化中有啲中性感覺,無論著咩都好,係要將自己風格放入去,唔係衫『稱』住個人走,而係人帶住件衫嘅感覺出嚟,今次啲服飾組合我好鐘意,係我自己腦中係有啲槪念,各方面都配合得好好。」在服飾上出動多款服飾顯出剛柔並重,其中還有一件〈sexy mi〉的吊帶背心更露出滑滑肌膚,在化妝上亦較為著重自然感覺,Sammi笑說:「我想拍出嚟有皮膚質感感覺,所以事前要好好咁保養皮膚,做咗好多功夫架!」

Sammi又自言今年生日便46歲,今天仍然可以為大家唱歌,感覺得幸運和幸褔,所以她十分感恩,她沒有想過自己可以唱到幾多歲,但她相信只要緊緊擁抱住「相信自己」四個字,就能在心中生出力量,讓自己在不同階段拼發出一個又一個新的自己!

今次Sammi的精選專輯「Believe in Mi」是新曲加精選大碟,其中有兩首主打新歌「千年如一日」已在日前上線,另一首「creo en Mi」,其意思是相信自己,是來自一首西班牙歌曲,而這首歌更與王嘉爾(Jackson)合作!

關鍵詞
鄭秀文