鄺潔楹

鄺潔楹 伍樂怡拍《3日2夜》 去關島孖住騷Body

09被封為「仙氣女神」的鄺潔楹(Judy),與落選港姐伍樂怡(Kelly)近日去到關島拍攝無綫旅遊節目《3日2夜》,兩位靚女似乎喺呢次旅程中成為好閨蜜,連日來不停分享兩人的靚靚合照。Judy出名嬌滴滴好可愛,Kelly則身材窈窕修長,兩個都咁正!真係好難揀… (雖然輪唔到小編揀)

撰文:東方新地|圖片:Instagram

鄺潔楹 伍樂怡孖住去關島

無綫《3日2夜》相信唔使多介紹,觀眾都知道呢個節目除了介紹唔同旅遊景點,仲出名多索女,一班身材正爆的女藝人都會喺節目中大騷Quali!最近鄺潔楹(Judy)與落選港姐伍樂怡(Kelly)飛到關島拍攝新一系列《3日2夜》,一高一矮的美女組合相當養眼,雖然未有大家最期待的比堅尼出現,不過已令一眾男網民睇到眼定定!

鄺潔楹
鄺潔楹與伍樂怡呢個組合夠晒新鮮!兩個都勁仙氣~

鄺潔楹

鄺潔楹
小背心熱褲是指定動作!
鄺潔楹
大家鍾意紅帽定藍帽多啲呢?

兩位靚女都有為食的一面!食得好滋味~

Kelly騷長腿 Judy出「股」惑

終於有得睇佢哋玩水啦!可惜鄺潔楹同伍樂怡上身都著住潛水衣,不過好在下半身有白滑靚腿欣賞,Judy對腳唔及Kelly長,但就鬼馬出「股惑」!

藍天白雲,香車美人,點解小編冇車牌……

落選港姐伍樂怡

伍樂怡(Kelly) 今年25歲,來自加拿大多倫多,參加去年《2017香港小姐競選》時,由初選到決賽當晚都被視作大熱,有人更認為Kelly與那些年「姑姑」李若彤有幾分相似,仙氣程度可想而知!

三甲不入仲有前途

Kelly條件確係非常出眾,標緻漂亮的五官,笑容自然甜美,談吐大方端莊,連身材都係索爆,所以佢去年喺港姐決賽五強止步,未能獲得任何獎項,實在教人失望!不過大家向來都知道,好多時港姐非三甲反而更有前途,見到Kelly咁快已經有份拍攝TVB節目,將來一定大把機會見到佢!

樣靚唔使多講,Kelly身材同樣係一級棒!唔使下下運動裝或泳衣,普通一件白色衫已經突顯出線條!

仙氣女神鄺潔楹

鄺潔楹(Judy)同樣係今年25歲,在美國讀完書回港後先加入模特兒公司,然後再加入TVB ,成為娛樂新聞台主播,並因一次機緣巧合下拍攝《3日2夜》,自此深受網民關注及追捧!157cm的嬌小身高可謂Judy的標記,加上甜美笑容同可愛酒窩,難怪成為網民新寵兒,封佢為「仙氣女神」!

嬌滴滴好出色

雖然身高上有啲輸蝕,不過又唔代表Judy身材平平無奇的!

加入是非精

無綫綜藝節目《學是學非》深受觀眾歡迎,長做長有,能夠做「是非精」的女藝人大多都能成功入屋,上位可待。早前鄺潔楹亦加入《學是學非》大家庭,做個最細粒是非精~

接棒做邦民女

鄺潔楹早排更接棒成為第五代「邦民女」,與葛民輝拍攝新一輯廣告,樂天的鄺潔楹笑言自己的嬌小身高就是賣點,加上聲線比較響亮,同埋有一邊酒窩,都可能會俾人容易記得!