野外步出2

野外步出2|方紹聰請彭慧中著泳裝玩海上瑜伽:做《流行都市》嘥咗佢

最新娛聞

廣告

《野外步出2》來到第13、第14集,嘉賓是彭慧中與鄭融,彭慧中10年參選港姐入行,雖代表作欠奉,但憑住出眾身材與靚腳成為連登女神。今次與方紹聰一齊去玩直立板,在討論區被封「J慧中」的她在板上示範瑜伽動作夠晒睇頭,不過方紹聰就戥佢唔抵,仲話公司只安排她主持《流行都市》,其實嘥咗佢!

撰文:東方新地 圖片:《野外步出2》發相、《野外步出2》影片截圖、[email protected]、連登討論區

《野外步出2》第13集嘉賓彭慧中。
《野外步出2》第13集嘉賓彭慧中。(圖片來源:《野外步出2》發相)
野外步出2 奶仔大爆彭慧中是網民最期待的女嘉賓。
奶仔大爆彭慧中是網民最期待的女嘉賓。(圖片來源:《野外步出2》發相)

《野外步出2》最期待女嘉賓出場

《野外步出2》第13集嘉賓彭慧中入行已11年,近年主要主持《流行都市》,未有其他拍劇工作,不過她的知名度與人氣一啲都唔弱。奶仔方紹聰早前曾瀏覽各大討論區,發現網民最期待的嘉賓是32歲的「J慧中」(網民為她改),奶仔笑言《野外步出2》 終於請到「J慧中」,好讓各位兄弟可以開心一下。

野外步出2 彭慧中在直立板上大玩瑜伽。
彭慧中在直立板上大玩瑜伽。(圖片來源:《野外步出2》發相)
野外步出2 彭慧中為人不拘小節,玩起上來都好放。
彭慧中為人不拘小節,玩起上來都好放。(圖片來源:《野外步出2》影片截圖)
野外步出2 彭慧中甚深網民歡迎。
彭慧中深受網民歡迎。(圖片來源:[email protected]

「J慧中」坐姿最誘人

奶仔說:「我同彭慧中今次去咗西貢一個叫『吊鐘洲』嘅地方玩直立板,呢個地方平時好難去,希望大家睇到呢個地方啲岩石係好靚嘅。我同彭慧人講,其實上網好多討論區網民都好鍾意睇佢,TVB係嘥咗佢,淨係畀佢做《流行都市》,大家都好想睇到佢著泳裝呀!性感少少嘅演出,今次《野外步出2》畀大家睇到彭慧中啦!啲網民全部都叫佢『J慧中』,每日下午1點幾大家都開po叫開電視一齊睇彭慧中,一齊J佢個坐姿,所以某幾個討論區嘅朋友仔,呢集應該會睇得開心。」

野外步出2 日前彭慧中上載一張身穿中空裝的圖片上社交網,即成網民熱議對象。
日前彭慧中上載一張身穿中空裝的圖片上社交網,即成網民熱議對象。(圖片來源:[email protected]
野外步出2 幾乎每日都有網民把彭慧中主持《流行都市》的CAP圖放上連登討論區,彭慧中當然知網民心意,不時著短裙露美腿。
幾乎每日都有網民把彭慧中主持《流行都市》的CAP圖放上連登討論區,彭慧中當然知網民心意,不時著短裙露美腿。(圖片來源:無綫影片截圖)
野外步出2 每次彭慧中的衣著比較少布,都會引起網民注意。
每次彭慧中的衣著比較少布,都會引起網民注意。(圖片來源:無綫影片截圖)

網民見中即J

野外步出2
(圖片來源:連登討論區)
野外步出2
(圖片來源:連登討論區)
野外步出2
(圖片來源:連登討論區)
野外步出2
(圖片來源:連登討論區)
野外步出2
(圖片來源:連登討論區)
野外步出2
(圖片來源:連登討論區)

鄭融袋錢入奶仔袋

至於第14集《野外步出2》的嘉賓鄭融,奶仔就會同佢一齊去地心探險記,研究香港的地貌形成,由於山洞入面漆黑一片,地況非常險要,所以過程驚險。在節目中, 身為前輩的鄭融提到多年來在娛樂圈的經歷,醒了不少處世tips畀奶仔。奶仔說:「其實鄭融入行時我都仲係讀緊書,中學時期我已經聽佢嗰首〈紅綠燈〉,請到呢位前輩歌手嚟《野外步出2》真係好開心,我見到佢時好緊張,不過去到野外地方就變成佢緊張。節目內鄭融亦分享喺圈中遇到低潮位點樣去處理,聽完真係獲益良多。」

野外步出2 奶仔帶鄭融入山洞探險。
奶仔帶鄭融入山洞探險。(圖片來源:《野外步出2》發相)
野外步出2 其實過程都幾險惡。
其實過程都幾險惡。(圖片來源:《野外步出2》發相)
野外步出2 奶仔指鄭融在黑漆漆的洞內非常驚青。
奶仔指鄭融在黑漆漆的洞內非常驚青。(圖片來源:《野外步出2》發相)
野外步出2 部份路段仲要游繩而行。
部份路段仲要游繩而行。(圖片來源:《野外步出2》影片截圖)
野外步出2 奶仔表示與鄭融首次合作,聽完鄭融講如何從低潮中活過來,獲益不少。
奶仔表示與鄭融首次合作,聽完鄭融講如何從低潮中活過來,獲益不少。(圖片來源:《野外步出2》發相)

常見問題

世界盃熱播中,電視台劇集方面有咩特別安排?

TVB台慶檔劇集陣容強勁,包括:晚上8:30黃宗澤蔡思貝主演嘅《法證先鋒V》,按此看劇集&角色介紹;到9:30播放《鐵拳》班底拍攝嘅《超能使者》,按此看劇集&角色介紹;而ViuTV包攬世界盃賽事播放,即睇緊湊嘅賽程表,仲有熱播中嘅原創劇《繩角》即將進入結局周⋯⋯按此看劇集&角色介紹

2022到2023上半年度演唱會多鑼鑼,有咩搶飛攻略?

本地歌手/組合包括:ERROR日前終於宣布12月中開show,門票於11月24日公開發售,按此看購票詳情;許廷鏗成立個人公司後開首個個人音樂會,門票將分為三個階段進行,於11月24日進行優先購票,按此看詳情;仲有闊別三年終於回歸嘅Clockenflap,將於2023年3月於中環海濱舉行,即睇場地及售票詳情;另外,疫情逐漸緩和,不少外國歌手/組合亦陸續宣布來港開Show與一眾粉絲久別重逢,包括:女團MAMAMOO舉行世界巡迴,香港站定於2023年1月7日,即睇票價及搶飛攻略;出道25周年的愛爾蘭男子天團Westlife都來香港開Show,仲要定於情人節2月14日亞博館Arena舉行,將於11月28日優先購票,按此看售票詳情

讀者留言